Apple, iPhone 14 çıktıktan sonra iPhone 11 satışlarını durduracak

iPhone 14 hayal kırıklığı

Apple, iPhone 14 piyasaya sürüldükten sonra iPhone 11 satışlarını durdurmayı planlıyor. iPhone 12 içinse fiyat indirimi bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Apple, iPhone 14 serisi telefonlarını bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yeni iPhone için meraklı bekleyiş sürerken, Apple’ın gelecek planları hakkında da yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Şirkete yakın kaynaklar tarafından paylaşılan son bilgilere göre Apple, yeni iPhone modelini piyasaya sürdükten sonra iPhone 11 satışlarını sonlandırmayı planlıyor. Yani bir Apple mağazasından iPhone 11 satın almak isteyenler için artık son aylara girdiğimizi söyleyebiliriz.

iPhone 14

Apple’ın bu kararının tek sebebi iPhone 11’in artık çok yaşlanmış olması değil. Söylenene göre iPhone 11, mart ayında satışa sunulan iPhone SE (2022)’nin satışlarını da kötü etkiliyor. Bu yüzden şirket eski modelinin satışını durdurarak 2022’de çıkardığı tüm telefonların önünü açmış olacak.

Öte yandan yine aynı kaynağa göre iPhone 12 bir yıl daha Apple mağazalarında satılmaya devam edecek. Ancak Apple iPhone 12 fiyatında indirime gidecek. iPhone 12’nin yeni fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmasa da, iPhone 11’in bugünkü fiyatına yakın bir fiyat aralığına ineceği tahmin ediliyor.

iPhone 11 ile birlikte iPhone 12’nin de satıştan kaldırılmamasının başlıca sebebi, Apple’ın biraz daha düşük maliyetli telefonlarının da piyasada olmasına ihtiyaç duyması. Çünkü son iki yılda çıkan iPhone modelleri çok daha yüksek fiyatlarla geliyor. Eski modellerini satıştan kaldırması Apple’ın geniş bir kitleye ulaşmasını zorlaştırabilir. Bu yüzden iPhone 12 en azından bir süre daha raflardaki yerini koruyacak.

iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Pro Max’in eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Meta’nın AR gözlükleri 2024 yılına kalabilir