iPhone 6 mı iPhone 6S mi?

iphone 6s1

Apple geçtiğimiz yıl Eylül ayında bu güne kadar hiç yapmadığı bir değişikliğe imza atarak 2 farklı iPhone modeli tanıttı. Android ekosisteminin 5.5 inç ekran seviyesine demir attığı bir dönemde Apple’ın iPhone 5S’te ki gibi 4 inç ekran ile yola devam etmesi ise takdir edersiniz ki olanaksızdı. Apple’da artan ekran boyutu trendine ayak uydurdu ve 4,7 inç ile 5,5 inç boyutunda yeni nesil iPhone’ları tanıttı.

Her yeni modeli ile satış rekorları kıran Apple, iPhone 6 ile yine ritüeli yerine getirdi ve iPhone 6 satışları iPhone 5S satışlarını ilk günden itibaren geride bırakmayı başardı.

Önümüzdeki Eylül ayında Apple yeni nesil iPhone’u (büyük olasılıkla iPhone 6S) gözler önüne serecek.

iphone-6s

Peki, yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta bizi neler bekliyor.

Öncelikle Apple’ın ekran çözünürlüğü noktasında kendisi için büyük Android ekosistemi için küçük bir adım atması beklenmekte. Apple iPhone 6S‘te artık Full HD ekran kullanacak. iPhone 6S Plus‘ta ise 2K (2560 x 1440 piksel) ekran çözünürlüğü kullanacağı belirtilse de Apple’ın “retina ekran” kisvesi altında ilginç ekran çözünürlüklerine imza attığını görmekteyiz. Artan çözünürlükle birlikte ppi değerleri de artacak ve buda daha iyi bir ekran deneyimi olarak kullanıcıya geri dönecek. iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın ekranlarının bu güne kadar yapılan en iyi iPhone ekranlarına sahip olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

İşlemci tarafındaysa Apple’ın A9 yonga setini göreceğiz. A9 yonga seti ile ilgili bazı editörler bu yonga setinin 4 çekirdekli bir yapıya sahip olacağını öngörse de Apple’ın yeni nesil iPad Air 2’de kullandığı 3 çekirdekli yapının saat hızı arttırılmış bir versiyonunun karşımıza çıkacağını düşünmekteyiz.

RAM tarafında ise Apple sürekli eleştirilere maruz kalmaktaydı. Android ekosisteminde 2015 yılı itibariyle neredeyse tüm üreticilerin 4GB sistem belleğine sahip telefonları varken Apple’ın iPhone 6S‘te 1GB sistem belleğine sahip telefon yapması kendi ipini çekmesi anlamına gelecektir. Apple iPhone 6S ve iPhone 6S Plus‘ta 2 GB sistem belleğine geçiş yapacak fakat bu RAM‘ler DDR3 mü yoksa DDR4 mü olacak bu tam bir muamma.

Kamera tarafındaysa durumu şöyle özetleyelim. Apple, bildiğiniz gibi iPhone 4S‘ten beri telefonlarında 8 megapiksel kamera sensörü kullanıyor. Android ekosistemindeyse 2015 yılı itibariyle 16 megapiksel artık normal bir rakam halini aldı. Bundan dolayı Apple‘ın iPhone 6S ve iPhone 6S Plus‘ta Sony tarafından özel olarak geliştirilen 12 megapiksel değerinde kamera sensörü kullanacağı öngörülmekte.

iPhone 6 mı iPhone 6S mi?

Bu günlerde birçok kişinin “iPhone 6 mı alayım yoksa iPhone 6S’i bekleyeyim mi” dediğini görmekteyiz. Şu anda kendinize bir iPhone almayı düşünüyorsanız birkaç ay daha bekleyip iPhone 6S’i görmenizi tavsiye ediyoruz. Peki, bu noktada en önemli soru şu değil mi? “Acaba fiyat ne olacak?

iPhone 6S’in fiyatı ne olacak?

Apple iPhone 6‘yı ülkemizde 2349 TL‘den satışa sundu. iPhone 6‘dan sonra satışa çıkan Galaxy S6, Galaxy S6 Edge ve HTC One M9‘dan daha ucuz kalan iPhone 6’ya satışa çıktıktan birkaç ay sonra 150 TL zam yapan Apple iPhone 6‘yı uzun bir süre 2499 TL‘den satmaya devam etti. Geçtiğimiz ay başında ise Apple, iPhone 6‘ya 200 TL daha zam yaparak telefonu 2699 TL‘den satışa sundu ve iPhone sahiplerinin Android amiral gemisi telefonları karşısında fiyat anlamında geri kalmasının önüne geçmiş oldu.

16 GB’lık” iPhone 6’nın 2699 TL‘ye, iPhone 6 Plus‘ın ise 3099 TL‘ye satıldığı bir ortamda iPhone 6S‘in 2999 TL‘den iPhone 6S Plus‘ın ise 3499TL‘den satışa sunulmasını beklemekteyiz. Bu fiyatlara telefon almak sizin için mantıklıysa; iPhone 6S‘i beklemenizi şiddetle öneriyoruz…

Lakin iPhone 6S’in tanıtılmasına sadece 3 ay kaldı…

Steam 10 Milyonu Geçti!