iPhone 14 AirDrop hatası ile gündemde

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 14, özellikle yazılım kanadında bazı can sıkan problemlere sahip gibi görünüyor.

iPhone 14 AirDrop hatası ile gündemde. Amerikalı teknoloji devi Apple, yaklaşık iki hafta önce tanıttığı yeni akıllı telefon serisi iPhone 14 ile ilgilenmeye devam ediyor. Neredeyse her hafta yeni bir sorunla karşımıza çıkan iPhone 14’ün son marifeti ise AirDrop kullanımına ilişkin.

Apple, iPhone 14'ü etkileyen iOS16 hatasını düzeltti

Serinin tamamında görüldüğü iddia edilen problemlere göre, kullanıcılar başka iPhone sahiplerine bir video veya fotoğraf atmak istediklerinde, bağlantının başarıyla gerçekleşmesine rağmen dosya transferinin gerçekleştirilemediğini belirtiyor. Başta Reddit ve Twitter olmak üzere pek çok platformda onlarca kişi tarafından dile getirilen bu hataya ilişkin bir açıklama yapan Apple yetkilileri ise, söz konusu sorunun güncelleme ile giderilebileceğini ancak o tarihe kadar bu sorunu yaşayanların ufak bir ayar değişikliği ile geçici bir çözüm uygulayabileceklerini duyurdu.

iPhone 14 Pro

iPhone 14 AirDrop hatası ile gündemde

Buna göre eğer AirDrop ile dosya göndereceğiniz arkadaşlarınızı Kişilerim listesinden buluyorsanız işte o zaman hata alma ihtimaliniz bir hayli kuvvetli. Bunun yerine Dosya Transfer Yolunu “Herkes” olarak değiştirdiğiniz zaman, sorunun ortadan kalktığı ifade edildi.

iPhone 14 Pro

Ancak tabi ki yeni bir telefon alan ve bu aldığı modele göre de gerçekten oldukça ciddi tutarlarda ödeme yapmış olan Apple kullanıcıları, en basit ancak en temel özelliklerden biri olan AirDrop’un kullanımı için böyle arka kapılardan dolaşmaktan bir hayli şikayetçi. Bu nedenle Amerikalı teknoloji devi en kısa zamanda, bu ve benzeri hataları ortadan kaldıracak yeni bir güncelleme paketi yayınlayacaktır.

Honor X6 çok yakında piyasaya sürülecek