iPhone 13 serisine çentik ayarı

iPhone 13 kamera

Apple yeni nesil iPhone modelinde çentik tarafında önemli bir değişikliğe gidecek. İşte iPhone 13 ile ilgili detaylar.

Apple yeni iPhone modelleri için şimdiden hazırlıklara başladı. Bilindiği üzere uzun bir süredir Apple’ın çentik tasarımından vazgeçeceği üzerine söylentiler ortaya atılıyor. iPhone 11 ve 12 modellerinde de çentik tasarımının değişeceği iddia edilmişti.

Nitekim iPhone 11 ve 12 modellerinde çentik tasarımının değişmediğini gördük. Fakat Apple’a yakın olan isimler iPhone 13 ile birlikte çentik modasının bir son bulacağını söylüyorlar.

Söylentilere göre Apple yeni nesil iPhone modelinde çentiği tamamen ortadan kaldıracak. Evet yanlış okumadınız. Çentik tamamen ortadan kalkacak. Peki ama FaceID için gerekli olan sensörler nereye yerleştirilecek? Tabi ki ekranın altına.

iPhone 13 teknolojik açıdan hayli ileri olacak

Sızdırılan bilgilere göre Apple ön tarafta yer alan sensörler ve kamerayı ekranın altına yerleştirmek için çalışmalara başlamış durumda. Eğer bu çalışmalar olumlu olarak sonuçlanırsa iPhone 13‘de önemli bir adım atılmış olacak.

Elbette Apple’ın henüz bu teknolojiyi verimli olarak kullanıp, kullanamadığı bilinmiyor. Zira farklı üreticilerin de kamerayı ekran altına taşıma yönünde çalışmaları vardı.

Eğer Apple bunu yapabilirse, yani kamerayı ve sensorleri ekran altına taşımayı başarabilirse gerçekten de rakiplerine fark yaratmayı başaracaktır. Lakin son dönemde Apple’ın yenilikçi adımlar konusunda çok da istekli olmadığını belirtmek gerekiyor. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Galaxy S21 duvar kağıtları sızdırıldı