Apple çentik davası ile karşı karşıya

iphone

Apple çentik davası ile karşı karşıya kaldı. iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinin tanıtım görsellerinde çentiği gizleyen Apple’ın başı çok ağrıyacak gibi görünüyor.

Apple, geçtiğimiz aylarda tanıttığı iPhone Xs ve iPhone Xs Max modelleri için sitesinde doğal olarak tanıtım görsellerine yer vermişti. Ancak bu tanıtım görsellerinde zekice kullanılan duvar kağıtları, iPhone Xs ve iPhone Xs Max’te çentiğin görünmemesini sağlıyordu. OLED ekranın siyah pikselleri yakmamasından faydalanan ve bir kaç küçük Photoshop hilesine başvuran Apple, çentiksiz iPhone satıyormuş gibi görünüyordu.

Apple çentik davası ile karşı karşıya

Apple’ın bu kandırmaya yönelik hamlesi Amerika’da yaşayan Courtney Davis tarafından fark edildi. Courtney Davis, Apple’a çentikli olan bir modeli çentiksiz gibi gösterip insanları yanılmaya yöneltmekten dava açtığını açıkladı. Söylentiye göre; Courtney Davis, iPhone Xs’i bu görsellerden yola çıkarak çentiksiz olduğunu düşünerek satın almış.

İşte dünyanın en ilginç iPhone Xs Max’i!

Aslında Courtney Davis’in iddiası çok yerinde. Görselde gerçekten de iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde çentik yokmuş gibi görünüyor. Sadece ahize bölümünün göründüğü görselde Face ID kamera bile başarılı bir şekilde gizlenmiş.

Apple çentik

Amerika’da bu tip davalar genelde davayı haklı sebeplerden dolayı açanların lehine sonuçlanıyor. Courtney Davis, muhtemelen açtığı davayı kazanacak. Ancak Apple’ın sitesinde çentik tam olarak ifade edilmese de şu ibare uyarı olarak yer alıyor.

iPhone XS ve iPhone XS Max’in ekranları yuvarlatılmış köşelere sahiptir. Telefonların kıvrımlı zarif tasarımını takip eden bu köşeler, standart bir dikdörtgenin sınırları içinde yer alır. Standart bir dikdörtgen olarak ölçüldüğünde, ekranlar diyagonal olarak 5.85 inç (iPhone XS) ve 6.46 inçtir (iPhone XS Max). Görüntülenebilen gerçek alan daha azdır.

Bu açıklamadaki “Görüntülenebilen gerçek alan daha azdır.” ibaresi davanın Apple’ın lehine sonuçlanmasına neden olabilir gibi görünüyor.