iPhone 13 Pro makro kamera özelliği kullanacak: Yakın çekim hayranları yaşadı

Samsung iPhone 13 Pro serisi için 120Hz LTPO OLED panelleri üretiyor

Dünyanın en gelişmiş donanımlarına sahip olan iPhone 13 Pro makro kamera özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Kısa bir süre içerisinde bu özelliğin tüm cihazlara geleceği söyleniyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Her geçen gün Apple cihazları ile ilgili yeni iddialar ortaya atılıyor ve iPhone 13 Pro makro kamera özelliği bunlar içerisinde ön plana çıkıyor. Şirket genellikle akıllı telefonlarında kameralara büyük bir önem gösteriyor. Hem düzenli olarak güncellemeler yapması hem de kamera donanımlarını geliştirmesi bunun en önemli kanıtlarından bir tanesi

Son iPhone cihazlarında yer alan sinematik mod hayranlar tarafından büyük bir sevinç ile karşılandı. Böylece fotoğrafçılık bu cihazlarda yepyeni bir boyuta taşındı. Şimdi ise Apple iPhone 13 Pro modellerinde yeni bir deneme yapıyor. Bu denemeler güncelleme şeklinde tüm cihazlara sunulacak.

iPhone 13 Pro makro kamera özelliği sunacak

Bildiğiniz üzere akıllı telefonlarda fotoğraf çekimi yaparken yakın bir nesneyi odaklamak son derece zordur. Genellikle bulanık bir şekilde çıkar ve insanı adeta delirtir. Bu nedenle yakın nesneleri çekerken çok daha fazla efor harcamak gerekiyor.

iPhone 13 Pro makro

Apple tarafından geliştirilen iPhone 13 Pro modelinde bu sorun tamamen ortadan kaldırılmak isteniyor. Herhangi bir nesneye 10 cm yakın olduğunu algılayan akıllı telefon makro moduna giriyor. Böylece bu nesneyi odaklamak ve bulanıklığı azaltmak çok daha kolay oluyor.

Türkiye’de iPhone 13 Pro almak için kaç iş günü çalışılması gerekiyor?

Ortaya çıkan son detaylara göre 2021 yılının sonlarına doğru bu özellik tüm cihazlara yazılım güncellemesi olarak sunulacak. Böylece makro ayar kendiliğinden yüklenecek. Ancak bu yeni güncellemenin sadece iPhone 13 Pro modellerini kapsadığını belirtelim. Peki siz bu yeni güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz?