iPhone 13 Pro için Apple ne kadar para ödüyor?

Apple, çocuk istismalarıyla savaşmak için iPhone cihazları denetleyecek

Apple’ın kısa süre önce tanıttığı iPhone 13 Pro şimdi de maliyeti ile gündemde. Peki Cupertino merkezli şirket bu telefonu üretebilmek için ne kadar para harcıyor? İşte detaylar.

iPhone 13 Pro için Apple ne kadar para ödüyor? Bilindiği üzere akıllı telefon pazarında en çok telefon satan şirket Samsung. Fakat söz konusu telefondan para kazanmaya geldiğinde işler tamamen değişiyor. Çünkü en çok para kazanan şirket Apple. Bu durumun temel nedeni ise Apple’ın satışa koyduğu ürünlerdeki kar marjının çok daha yüksek olması.

Yani Apple X liraya ürettiği bir malı 2X liraya satarak neredeyse 2 katı kar elde edebiliyor. Diğer şirketlerde ise bu oran çok daha düşük. Örneğin Xiaomi, kar marjını düşük tutarak sürümden kazanmaya çalışan şirketler arasında yer alıyor.

iPhone 13 Pro için Apple ne kadar para ödüyor

iPhone 13 Pro için Apple ne kadar para ödüyor?

Şimdi gelelim asıl merak edilen soruya. Apple yeni nesil bir iPhone modelini üretmek için ne kadar para harcıyor. TechInsights tarafından yayınlanan bir rapora göre, Apple 256GB dahili depolama alanın sahip bir iPhone 13 Pro için yaklaşık olarak 570 dolarlık bir ödeme yapıyor. Bu tutar iPhone 12 Pro’da 548 dolar civarındaydı.

Elbette burada ürünün arge aşaması, lojistik masrafları ve tanıtım tutarları hesaplamaya dahil değil. Eğer bu kalemler de hesaba katılırsa muhtemelen Apple’ın ödediği ücret bir tık daha yükselecektir. Elbette bu durum Apple’ın neredeyse iki katı kar elde ettiği gerçeğini değiştirmiyor.

Koronavirüsten ölenlere tazminat ödenecek: Yeni karar alındı