iPhone 13 kullanıcıları şaşkın! Büyük hata!

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini tanıtıldı!

Apple, iPhone 13 ve 13 Pro serisinde meydana gelen pembe ekran hatası, donma ve kapanma sorunları üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

iPhone 13 kullanıcıları şaşkın! Büyük hata! Apple, geçtiğimiz yıl yeni akıllı telefon modelleri iPhone 13 ve iPhone 13 Pro serisini tanıtmıştı. Ancak cihazların lansmanından kısa bir süre sonra ortaya çıkan ve az sayıda kullanıcı tarafından bildirilen pembe ekran sorunu, şirketin başını ağrıtacak gibi görünüyor.

Kullanıcılar arasında dile getirilen bu pembe ekran sorunu, şimdilik sadece az sayıda yüksek ekran parlaklığına sahip iPhone 13 modelini etkileyecek gibi görünüyor. Bu sorun, Apple destek ekipleri tarafından donanım olarak değil, yazılım olarak sınıflandırılır.

iPhone 13 kullanıcıları şaşkın! Büyük hata!

Apple’ın destek forumundaki gönderiler arasında, genel belirtiler, pembe ekran, donmalar ve çökmeler dahil olmak üzere fenomenin birçok örneğini dikkatimizi çekiyor. Kullanıcılar için buna neyin neden olduğuna dair henüz bir gösterge yok. Ancak yazılımla ilgili olduğu için düzeltilebilir olarak kabul edilir.

Bazı kullanıcılar iPhone ayarlarını sıfırlamanın sorunu çözdüğünü belirtirken, diğerleri Apple ile iletişime geçerek telefonlarını yeni cihazlarla değiştirmeyi kabul ettiklerini belirtiyor. Bu, şirketin sorunun farkında olduğunu gösterir.

Resim1 3

Ayrıca MyDrivers’ın sorunla karşılaşan Çinli kullanıcılar hakkındaki raporuna göre Apple, sorunun farkında ve üzerinde çalışıyor. Bir müşteri hizmetleri temsilcisinin bir kullanıcıya, ekibin bir donanım sorunu olduğuna dair bir bildirim almadığını, bunun yerine bir sistem sorunuyla karşılaştığını söylediği bildirildi.

Kanaatimizce resmin bütününe baktığımızda bunun donanımdan çok bir yazılım sorunu olduğu iddiası olası görünmektedir. Parlak pembe ekranın bazı fotoğrafları ve ekran görüntüleri, sinyal ve pil göstergeleri gibi simgelerin normalde beyaz olduğunu gösteriyor.

Apple, bu hatadan etkilenen kullanıcılara verilerini yedeklemelerini, ardından cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayarak veya sistemi iOS’un en son sürümüne güncelleyerek test etmelerini önerir. Sorun devam ederse cihazın garanti kapsamında tamir edileceği söyleniyor

Oppo Enco X2’nin yeni bir görseli daha ortaya çıktı