iPhone 13 klonu 135 dolardan satışa çıktı

iPhone pazar payı Samsung'u tahtından indirdi

Çin’de faaliyet gösteren ve aslında ülke içerisinde gayet etkin bir konumda olan LeTV isimli teknoloji firması, tanıttığı Y1 Pro modeliyle tüm dikkatleri üzerine topladı.

iPhone 13 klonu 135 dolardan satışa çıktı. Çin denildiği zaman akla gelen ilk şey, klonlanmış ürünler, kopyalanmış markalar oluyor. Zaten Çin’de, devletler için son derece kısa sayılabilecek bir sürede bu kadar büyük bir ekonomiye sahip olmasını bu stratejisine borçlu. Ancak özellikle son zamanlarda Çinli markalar hemen her alanda kendi tasarımlarına geçmeye ve kendi başlarına birer marka olmaya çalışıyor ki bu konuda da haklarını yememek lazım son derece de iyi gidiyorlar.

iPhone 13 klonu

Bununla birlikte zaman zaman ortaya çıkan yeni bilgiler yüzünden kendimizi “Huylu huyundan vazgeçmez.” demekten alıkoyamıyoruz. Bunun son örneği Çin anakarasında faaliyet gösteren LeTV isimli şirketten geldi. LeTV tarafından tanıtılan yeni akıllı telefon modeli Y1 Pro, gerek kamera tasarımı, gerek kasa yapısı gerekse de boyutlarıyla iPhone 13’ü andırıyor. Hatta yeni modelde bulunan ve iPhone 13’ün nişanesi olan çentik kısmı bile bire bir aynı.

iPhone 13 klonu

iPhone 13 klonu 135 dolardan satışa çıktı

Tabi dış tasarımı ile iPhone 13’den neredeyse ayrılamayacak olan LeTV Y1 Pro, donanımsal özellikler konusunda ise gayet mütevazi konumda. Y1 Pro’nun 6,5 inç büyüklüğündeki ekranı HD çözünürlük sunarken, cihazın ön yüzündeki selfie kamerası sadece 5MP’lik bir çözünürlük vadediyor. Arka bölümde yer alan ana kamera ise 8MP + 2MP olarak kurgulanmış.

iPhone 13 klonu

Gücünü Unisoc Tiger T310 yonga setinden alan Y1 Pro’da 4GB RAM bulunuyor. Fiyatlarına baktığımız zaman ise, neden donanımların bu kadar alt segment olduğu daha iyi anlaşılıyor.

3 farklı seçenek halinde satışa sunulan Y1 Pro’nun 4G RAM + 32GB dahili depolama alanına sahip giriş versiyonu için 75 dolar, 4/128 GB versiyonu için 105 dolar, 4/256 GB versiyonu içinse 135 dolar ödemeniz gerekecek.

Spotify podcast hizmeti çöktü!