iPhone 12 fiyatı ve özellikleri kesinleşti: O parayla araba alınır!

iPhone 12 fiyatı ve özellikleri

Apple şirketinin yeni amiral gemisi olması planlanan iPhone 12, fiyatı ve özellikleri ile ortaya çıktı. Hadi gelin piyasada önemli değişiklikler yaratması beklenen cihaza daha yakından bakalım.

Bugüne kadar hiçbir Apple ürününde hemen belli olmadığı gibi iPhone 12 fiyatı ve özellikleri de hızlıca kesinleşmedi. Neredeyse 2 yıldır bu cihazın özellikleri ve fiyatı hakkında konuşuluyor. Henüz iPhone 11 modelini çıkmadan önce de bu cihaz ile ilgili yığınla dedikodu çıkarılmıştı. Şimdi ise tüm bunları geride bırakıp kesinleşen detaylara odaklanmak gerekiyor. İlk olarak özellikleri ile başlayalım.

iPhone 12 özellikleri neler olacak?

Genel olarak iPhone 12 modelleri değerlendirildiğinde 4 farklı modelin çıkacağını söyleyebiliriz. Apple genellikle modelleri boyutuna göre isimlendiriyor. Tam olarak 13 Ekim 2020’de tanıtılması beklenen bu cihaz, yaklaşık olarak 10 gün sonra yani 23 Ekim’de yayınlanacak.

iphone 12

Öncelikle iPhone 12 için A14 Bionic işlemci tercih edilecek. 5.4 inçlik ekran aynı zamanda Super Retina ekranla birlikte gelecek. Ayrıca bu modelde 4 GB RAM olması da planlanıyor. Batarya bakımında çok kullanışlı olduğu söylenemez. 2.227 mAh batarya kullanması planlanan cihaz, aynı zamanda hızlı şarjı da destekleyecek. Bu modelin vergisiz fiyatı 6200 TL olacak. iPhone 12 Pro Max ise 6,7 inç büyüklüğüyle kullanıcıları selamlayacak. 

Sony LiDAR sensörü ile gelecek olan Pro Max modelinde 4K video desteği de yer alacak. Bu modelin ise en düşük 7100 TL vergisiz fiyatla Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. iPhone 12 cihazlarının genel fiyatlarına bakacak olursak 6200 ile 7100 TL arasında olacağı söylenebilir. Ancak bu tamamen vergisiz fiyatlar. Sizce bu cihaz için istenen ücret yüksek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.