iPhone Xs tanıtıldı! İşte iPhone Xs özellikleri ve fiyatı!

iPhone Xs Plus Türkiye fiyatı

Apple, merakla beklenen iPhone Xs modelini tanıttı. iPhone X’un üzerine koyan Apple, iPhone Xs özellikleri ile yine büyük ses getirmeyi başardı. İşte karşınızda iPhone Xs özellikleri ve fiyatı hakkında her şey!

Apple, bugün düzenlenen etkinlikte merakla beklenen iPhone Xs modelin tanıttı. iPhone X ile çentik tasarımına geçen ve roma rakamı kullanma gibi garip bir tercih yapan Apple, bu garipliğine “s” serisini devam ettirmek ile bir yenisini daha ekledi. X ve S harflerinin birleşimi ile iPhone Xs’i oluşturan Apple, her zaman olduğu gibi iPhone X’un üzerine az biraz özellik ekleyip yeni modelini tanıttı.

Her “s” serisinde olduğu gibi iPhone Xs de hız konusunda bir önceki modelden daha fazla şey vadediyor. Zaten hali hazırda Android cephesindeki “tüm telefonları” tokatlayarak şamar olana döndüren iPhone X, yeni modeli olan iPhone Xs ile rakipleri ile olan arasındaki farkı iyice arttırıyor.

iPhone Xs özellikleri nasıl?

iPhone Xs, 5.8 inç büyüklüğünde 1125 x 2436 çözünürlüğünde OLED ekran ile geliyor. Bu ekran Dolby Vision, HDR10, P3 geniş renk skalası, 3D Touch ve True-tone teknolojilerine sahip. Ekran yenileme hızı ise 120 HZ olarak belirlendi.

Telefonun kalbinde ise Benchmark testlerini ağlatacak olan Apple A12 Bionic yonga seti ve 4 GB RAM yer alıyor. Apple A12 yonga setinin 7nm üretim süreci ile üretildiğini belirtelim.

Apple A11’deki 600 milyar hesap gücü Apple A12 saniyede 5 trilyona yükseliyor. Apple A12 yonga setinin gelmiş geçmiş en iyi işlemci olduğunu ve 2019’da da Qualcomm cephesinin Apple A12 ile baş edemeyeceğini söyleyelim. Apple depolama biriminde ise 64 GB, 256 GB ve 512 GB alana yer veriyor.

Apple Watch Series 4 tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

iPhone Xs’in arka bölümünde ise 12 Megapiksel f/1.8 diyafram + 12 Megapiksel f/2.4 diyafram değerine sahip çift kamera kurulumu yer alıyor. Telefonun ön bölümünde ise 7 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyaframa sahip Face ID destekli kamera bulunuyor. Söylenene göre ön kamera iPhone X’a göre daha kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

Arka kamera aynı iPhone X’da olduğu gibi 4K çözünürlüğünde 60 FPS hızında video çekebiliyor. Nihayet iPhone Xs ile video kayıtları stereo olarak yapılıyor. Bu özelliğin yıllardır diğer Android telefonlarda bulunduğunun altını çizelim.

iPhone Xs Max duyuruldu! İşte tüm detaylar!

iPhone Xs’in bataryası iPhone X’dan tam tamına hazır olun tam tamına 30 dakika fazla gidiyor. Evet tam 30 dakika.

iPhone Xs fiyatı 999 dolar olarak belirlendi. Ülkemizde iPhone Xs’in 10.000 TL bandında satışa sunulma ihtimali çok yüksek.

iPhone Xs özellikleri