iPhone 12 ertelendi! Peki neden?

iphone 12 ertelendi

Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone telefonu, bu sene piyasaya çıkacak mı? Pek umutlu olmayın çünkü Apple yönetimi 2020’de yeni bir telefon piyasaya çıkarmak istemiyor gibi görünüyor. 

Şirketin 2020’de piyasaya çıkacak telefonu iPhone 12 ertelendi ve bunun baş sorumlusu da Covid-19 olarak görünüyor.

Pandemi nedeniyle telefonların müşterilere ulaşmasında yaşanacak sorunların ötesinde, cihazları üretmek için gerekli bileşenleri üretecek fabrikalarda dahi sorun yaşanıyor. Dolayısıyla iPhone 12’yi satmak değil, üretmek bile büyük bir probleme dönüşmüş durumda.

iPhone 12 ertelendi! Fanboylar yasta!

Apple üretim hatlarında yaşanan sorunları çözmek için büyük çaba sarf etse de, yeni bir iPhoe’u görmemiz 2021’den önce mümkün olmayacak gibi.

Öte yandan Apple’ın iPhone 12 için gerekli 5G sertifikasyonunu da Haziran ayında tamamladığı vurgulanıyor. Pandemi sonrasında satışa çıkacak gibi görünen iPhone 12’lerin, planlanan 100 milyon üretimi yerine 80 milyona indirildiği de hatırlatılıyor.

iphone 12 ertelendi

Ancak Apple için haberler yine de kötü değil. Pandemi nedeniyle dijital dünyaya olan ihtiyaç büyürken şirket 2020’in ikinci yarısı için beklediği satıştan daha fazlasını sipariş almış durumda.

Ancak telefon üretimi konusunda tek sorun yaşayan üretici Apple değil. Diğer tüm majör üreticiler de büyük miktarlı üretimler için gereke yedek parçayı bulmakta zorlanıyorlar. Öyle görünüyor ki, 2020 yeni model telefonları görmekte zorlanacağımız bir yıl olarak kapanacak.

Chrome güncellemesi laptoplara 2 saat kazandıracak

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Apple fanboyları zaten pandemi nedeniyle zor bir yıl geçiriyorken bir de tüm yılı yeni bir iPhone görmeden geçirebilecekler mi sizce?