iPhone 12 ekranını kıranlar yandı!

iPhone 12 Pro ekran

Apple yeni nesil iPhone modellerinin ekran tamir masraflarını da açıkladı. iPhone 12 ekranını kıranlar tamir masrafı için ufak bir servet ödemek zorunda kalabilir.

Günümüzde akıllı telefonların en büyük sorunlarından bir tanesi de ekran kırılmaları. Her ne kadar üreticiler ekran sağlamlığı konusunda iddialı açıklamalarda bulunsalar da gerçekler pek aynı olmuyor.

Telefonun ekranının kırılması tamamen şans meselesi diyebiliriz. Bilindiği üzere telefon ekranları hangi koruma teknolojisini kullanırsa kullansın, köşeler söz konusu olduğunda kırılabiliyorlar. Yani telefonu yere düşürdüğünüz anda dört köşesinden birisinin üzerine düşerse, ekran tuzla buz olabiliyor.

Eğer LCD panele sahip bir telefon kullanıyorsanız sorun yok. Çünkü LCD ekranlar hayli ucuz. Fakat kullandığınız telefon OLED bir panele sahipse işte o zaman cebinizden ufak bir servet çıkabilir.

iPhone 12 ekran değişim fiyatları can yakacak

Basit bir örnek verecek olursak günümüzde LCD ekranla gelen iPhone modellerinde ekran değişim ücreti 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Fakat OLED ekranla gelen iPhone 12 modellerinde servisteki ekran değişim ücretinin 279 dolar olacağı açıklandı. Bu da ülkemizdeki servis ücretinin yaklaşık olarak 2500 TL olacağı anlamına geliyor.

iphone 12 2

2500 TL nereden baksanız yeni bir telefon parası. Bu parayı telefonun ekranını değiştirmek için vermek pek de hoş bir durum değil. O yüzden yeni bir iPhone modeli alırsanız korumayı üst seviyede tutmanızı tavsiye ederiz. Elbette yine de tercih sizin.

Oppo Enco X ezber bozmaya geliyor