Apple’dan ekranı korumak için ilginç patent

kirik iphone

Hangi marka ve hangi model olursa olsun, piyasadaki akıllı telefonların hepsi düşme ve darbelere karşı dayanıksız. Ancak Apple buna farklı bir çözüm getirmeye hazırlanıyor gibi. Apple’dan ekranı korumak için ilginç patent başvurusu.

kirik-iphone

Apple tarafından çok ilginç bir haberle karşınızdayız. Eğer akıllı telefonunuzu daha önce düşürüp ekranını kırdıysanız, bu haberimiz ilginizi çekecektir. Ortaya çıkan bir patent başvurusunda Apple’ın ilginç bir teknoloji üzerinde çalıştığı görüldü. Bu teknoloji düşen telefonların ekranını koruyacak.

USPTO yani ABD Patent Ofisi’nden sızan görsel ve bilgilere göre Apple bu teknolojiyi “Elektronik cihazlar için aktif ekran koruma” olarak adlandırıyor. Sistemin çalışma mantığı ise oldukça basit.

Telefonu düşürdüğünüzde, içerisindeki sensörler bu durumu algılıyor ve telefon henüz daha yere değmeden devreye giriyor. Ekranın etrafına yerleştirilmiş olan dört küçük yuvadan ekranın yere değmesini engelleyecek çubuklar çıkıyor. Bu çubuklar sayesinde ekran sert zemin ile temas etmiyor.

Böyle bir teknolojinin kullanılması son derece ilginç olabilir. Ancak diğer yandan tüm o ayakları ve o ayakları hareket ettirecek motorları cihazın içerisine sığdırmak pek mümkün olmayacak gibi.

iphone-ekran-koruma

iPhone 6s ve iPhone 6 için en iyi 10 ahşap kılıf!