iPadOS 16 ertelendi! İşte detaylar

Apple yeni iPad mini için tarihi netleştirdi

Teknoloji dünyasının en istikrarlı şirketlerinden biri olan Apple, yıllar sonra ilk defa iOS sürümü ile iPadOS sürümünün aynı anda tanıtılmayacağını duyurdu.

iPadOS 16 ertelendi! İşte detaylar. Akıllı cihaz sektörünün en önemli şirketlerinden biri olan Apple, aynı zamanda en istikrarlı isimlerden biri olarak bilinir. Şirket bu konumunu yıllardır benzer zamanlarda tanıttığı cihazları, aynı dönemlerde satışa sunduğu akıllı telefonları ve kullanıcılarının beğenisine sunduğu güncellemelere borçlu. Ancak bu yıl Apple için olağanüstü bir dönem olacak gibi görünüyor.

ipad

Ağustos ayının başından itibaren pek çok farklı kaynak Eylül ayında düzenlenecek olan etkinlikte olağan durumun aksine yalnızca iOS 16’nın tanıtılacağını, iPadOS 16’nın ise daha ileri bir tarihte kullanıcıların karşısına çıkacağını iddia ediyordu. Başta da söylediğimiz gibi, Apple’ın bu konulardaki başarısı bilindiği için, kullanıcılar bu söylentilere çok fazla kulak asmadı ancak Apple’dan bugün gelen bir açıklama, söylentilerin de doğru olduğunu kanıtladı.

eski ipadler

iPadOS 16 ertelendi! İşte detaylar

Amerikalı teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada: “Bu yıl iPadOS için oldukça önemli. Tamamen iPad’lere özel olarak hazırlanmış ve istenildiği şekilde esnetilebilecek bir iPadOS işletim sistemine sahibiz. Kullanıcılar bu iPadOS 16.1 sürümüyle ise Sonbaharda tanışacak.” İfadeleri kullanıldı.

Apple bir sonraki iPad Pro'yu bu sonbaharda yayınlayabilir

Şirketin açıklamada yer verdiği tarih olarak Eylül yerine Sonbahar ifadesinin kullanılması kesin olarak ertelemenin gerçekleştiği şeklinde yorumlanırken, iPadOS sürümünün neden 16’dan değil de 16.1’den başladığı ise anlaşılamadı. Ancak Apple’a yakın kaynaklar, bu durumun sebebinin iOS 16 için Ekim ayında servis edilecek ve 16.1 olarak numaralandırılacak güncellemenin dikkate alınarak iPadOS ile iOS’un paralel gitmesi amacıyla bu tür bir yola başvurulduğunu belirtiyor.

Logitech MX ailesi yenilendi