iPad Air Plus Gün Yüzüne Çıktı

ipad

Apple’ın bir süredir gündemde olan 12 inçlik yeni tableti iPad Air Plus’ın donanımsal özellikleri hakkında yeni detaylar ve tabletin taslakları sızdırıldı.

Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın bir süredir teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden 12 inçlik dev tableti iPad Air Plus nihayet gün yüzüne çıktı. Merakla beklenen yeni iPad’in taslaklarına ve bilgilerine bugün raflarda yerini alan Ocak sayısında yer veren Japon teknoloji dergisi Mac Fan, iPad Air Plus hakkında merak edilen bir çok donanımal özelliği ve tabltin taslak çizimlerini teknoloji meraklılarıyla paylaştı.

apple-ipad-air-plus

Mac Fan tarafından sızdırılan bu bilgilere göre 12.2 büyüklüğünde olan iPad Air Plus, 305.31 mm x 220.8 mm x 7 mm boyutlarında olacak. Piyasadaki en güçlü yongalar olan A8 ve A8X’le yetinmeyen Apple’ın yeni tabletinde A9 yongaları kullanacağı belirtiliyor. Bunun dışında ses kalitesi olarak da eski iPad’leri geride bırakacak gibi görünen Air Plus’ta, her iki yanda ikişer tane olmak üzere toplam dört dahili hoparlörün yer alacağı görülüyor.

iPad Air Plus hakkında ilk detayları gün yüzüne çıkarmasının yanı sıra yeni nesil iPad Mini hakkında da yeni detaylar ortaya çıkan Mac Fan’in haberine göre yeni iPad Mini, iPad Air 2’ye benzer bir tarasıma sahip olacak ve Apple’ın piyasaki üst düzey tabletlerinde yer verdiği A8X yongasını kullanacak. Ayrıca yeni iPad Mini’nin piyasaya sürülmesinin ardından eski iPad Mini modellerinin üretimine son verileceği iddia ediliyor.

Samsung Galaxy A5 Çıkış Tarihi Ertelenebilir