iOS nihayet YouTube için beklenen özelliği aldı

iOS nihayet YouTube için beklenen özelliği aldı

Android Oreo ve iOS kullanıcıları YouTube videolarının keyfini çıkarabilirken Android’deki YouTube kullanıcıları PiP’den (resim içinde resim) özelliğinin tadını çıkarabiliyorlardı. YouTube, MacRumors’a yaptığı açıklamada, PiP’nin artık iPhone ve iPad’deki YouTube uygulamasına yayıldığını doğruladı.

Resim İçinde Resim (PiP), kullanıcıların mobil cihazlarında YouTube uygulamasının dışında aynı anda gezinirken aynı anda küçük bir mini oynatıcıda YouTube videolarını izlemelerine olanak tanıyor. PiP’yi iOS YouTube Premium üyeleri için kullanıma sunmaya başlıyoruz ve PiP’yi tüm ABD iOS kullanıcıları için de başlatmayı planlıyoruz.” Android’de PiP için YouTube Premium’un gerekli olmadığını belirtmekte fayda var. YouTube, özelliğin yalnızca YouTube Premium abonelerine sunulduğunu belirtse de, özelliği sonunda YouTube’daki tüm iOS kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

iOS nihayet YouTube için beklenen özelliği aldı

YouTube’da PiP’yi etkinleştirmek için uygulamada bir video açıp oynatın ve Home bölümüne geri dönün. Video, sürüklenerek hareket ettirilebilen veya iki parmakla sıkıştırılarak yeniden boyutlandırılabilen bir mini oynatıcıda oynatılmaya devam edecek. YouTube videolarının arka planda yalnızca sesle oynatılmasına izin vermek için hem Android hem de iOSYouTube premium hala gerekli. Bu özellik çoğu açıdan kolaylık sağlıyor ve iOS kullanıcılarının bundan mahrum olması saçmaydı. Neyse ki artık durum değişti. iPhone’unuzda istediğiniz videoyu bir yandan izlerken bir yandan başka şeyler de yapabileceksiniz. Hem zamandan kazanmanıza yardım edecek hem de multitask yapmanıza olanak sağlayacak.

Microsoft Flight Simulator, en son güncellemesinde İskandinavya görüntüleri ekledi