iOS 8, Yüzde 80’i Gördü!

iOS 8 Yuzde 80i Gordu

Apple’ın mobil işletim sisteminin son sürümü iOS 8’e geçiş oranı yüzde 80’i aştı.

Eylül 2014 tarihinde yayınlanan iOS 8‘e geçişler hızlandı. iOS kullanıcılarının yavaş yavaş geçiş yaptığı son sürümü kullananların oranı ise yüzde 80’i geçti.

iOS 8, Yuzde 80'i Gordu!

Teknoloji devi Apple’ın mobil işletim sisteminin son sürümü olan iOS 8’e kullanıcıların yüzde 80’i geçmiş durumda. Çıkışının üzerinden uzun bir süre geçti ve bu yıl yayınlanacak olan iOS 9 için geri sayım şimdiden başladı. iOS kullanıcılarının yavaş yavaş geçiş yaptığı son sürümde ise yüzde 80’lik dilime ulaşıldı.

Yeni işletim sistemine geçiş süreci baştan beri oldukça yavaş şekilde ilerledi. Devrimsel yenilikler sunmayan bu sürüme kullanıcılar geçmek istemedi. Ayrıca Jailbreak kullanan kullanıcıların olması ve depolama alanı sıkıntısı çeken kullanıcılar bu süreci oldukça yavaşlattı. Diğer yandan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışlarının yüksek olması bu cihazları tahmin edileceği üzere en yeni iOS sürümüyle gelmesi adaptasyon sürecine önemli bir katkı sağladı.

Sonuç olarak rakamlara bakıldığında iOS kullanıcılarının yüzde 80’i iOS 8’e geçiş yapmış durumda. Bununla beraber iOS 9’un çıkışına kadar bu oranın yüzde 90’lara ulaşması bekleniyor.

WWE 2K15, Steam’a Geldi!