Apple iOS 8, Büyük Elma Kullanıcılarının Yarısını Ağına Düşürdü!

apple ios 8

Büyük Elma’nın yeni mobil işletim sistemi Apple iOS 8, yayınlanmasının üzerinden yalnızca 6 gün geçmesine rağmen, Apple kullanıcılarının gönlünü fethetti.

iPhone ve iPad kullanıcıları kitleler halinde,Apple iOS 8’e geçiş yapıyor. Bu büyük başarıya rağmen, iOS 8 öncüsünün başarısına “henüz” ulaşamadı.

Apple Geliştirici Portal’ına göre, Apple iOS 8, mobil işletim sistemini destekleyen cihazlarda, sadece altı günde yüzde 46’lık pazar payını ele geçirdi. Öncü iOS 7 ise halen bir adım önde ve yüzde 49’luk payı elinde tutuyor.

Apple iOS 8 on iPhone and iPad

iOS 7’nin, iOS 8’den daha başarılı olmasını sayısal verilerle inceleyelim: iOS 7, yayınlandıktan  sonra, altı gün içinde kendisine destek veren cihazların yüzde 57’sini fethetmişti.

iOS 7’nin nispeten daha az başarılı olmasının ardında, 5.7 GB’lık sistem gereksinimi ve iPhone 4’ü desteklememesi yatıyor.

iOS 8’i, Android 4.4 Jelly Bean ile karşılaştırdığımızda ise, Apple’ın ezici üstünlüğüne şahit oluyor. Android 4.4 KitKat yayınlandıktan sonra, 6 gün içinde Android temelli akıllı cihaz kullanıcılarının yüzde 24’üne ulaşabilmişti.

 Microsoft ve Samsung Yöneticileri Buluştu