Apple Store karalara büründü!

iPhone

Apple’ın online mağazası Apple Store için geliştirdiği uygulaması bugün iOS tarafında güncelleme aldı. Güncelleme ile karanlık mod eklendi.

Apple, iOS 13 güncellemsi ile birlikte koyu mod seçeneğini kullanıma sunmuştu. iOS‘in tümleşik uygulamaları direkt olarak koyu moda sahip olurken, diğer uygulamalara güncellemeler yayınlanarak koyu mod özelliği eklenmişti. Bu süreçte elini ağırdan alan Apple, kendi uygulamalarına koyu mod desteğini çok geç getirmesi ile eleştirilmişti. Geçtiğimiz hafta Apple Destek uygulamasını koyu mod ile güncelleyen firma, bugün de Apple Store için güncelleme yayınladı.

iOS 13.5 Beta 4 yenilikler ile geldi! FaceTime’daki yeniliği çok seveceksiniz!

Apple’ın online mağazası olan Apple Store‘a gelen bu güncelleme ile uygulamada en ufak bir değişiklik bile yapılmıyor. Sadece koyu modu uygulamaya ekleyen Cupertinolu teknoloji devi, onu da tam anlamayıla yapamıyor.

iPad Pro ve AirPods Pro gibi ürünlerinin sayfasında beyaz arkaplanı tercih eden Apple, bu tasarımı koyu modlu uygulamasına tam entegre edememiş gibi görünüyor.

Apple Store

Apple Store’un yeni koyu mod özelliğini kullanabilmek için App Store’dan uygulamayı güncellemeniz yeterli olacaktır. Bu güncelleme ile artık Apple’ın Beats hariç tüm uygulamaları koyu mod özelliğine kavuştuğunu söyleyebiliriz.

Göz sağlığınız için özellikle de gece geç saatlerde telefonla uğraşıyorsanız, koyu modu açmanızı şiddetle öneriyoruz. Ayrıca iOS ve macOS‘te yer alan Night Shift özelliğini mutlaka gün batımından gün doğumuna olacak şekilde açmanızı tavsiye ediyoruz. Aksi durumda mavi ışık göz sağlığınızı olumsuz etkileyebilir ve göz kuruluğu yapabilir.