Apple iOS 18.1 Sürümüyle Kendi İçinde Bir İlke İmza Atacak

iphone 16 pro

Cupertino’lu firma iOS 18 işletim sistemiyle birlikte birçok yeniliği kullanıcılara sunacak. Bununla birlikte iOS 18.1 sürümünde de bir ilk yaşanacak. Apple’dan resmi açıklama geldi.

Apple yaptığı duyuruda iOS geliştiricilerinin iOS 18.1‘le birlikte NFC’yi uygulamalarında kullanabileceğini söyledi. NFC şu anda Apple Pay ve Apple Wallet’la kullanılabiliyor. Fakat geliştiriciler 18.1’deki yeni API’ler sayesinde Apple Pay ve Apple Wallet’tan ayrı olarak kendi uygulamalarında temassız işlemler sunabilecekler. Böylece ödemeler, kimlikler, ev veya araba anahtarları ve daha birçok noktada yeni olanakların da yolu açılmış olacak. API’ler değerli ve hassas bilgileri doğrudan iPhone içinde saklayan ve sertifikalı bir çip olan Secure Enclave’i kullanıyor.

iOS 18.1

iPhone’daki NFC’den 3. parti uygulamada yararlanmak kolay olmayacak. Geliştiricilerin NFC ve Secure Enclave için yetki talep etmesi, Apple’la ticari anlaşma yapmaları ve ilgili ücretleri de ödemeleri gerekecek. Apple yalnızca belirli yasal ve sektörel gereklilikleri karşılayan bununla birlikte güvenlik ve gizlilik standartlarına uymayı taahhüt eden yetkili geliştiricilere API’ye erişim sağlayabileceğini söylüyor.

Sonuç olarak iPhone sahipleri NFC içeren uygulamaları direkt uygulamayı açarak ya da ayarlarda varsayılanı temassız uygulama olarak seçerek kullanabilecek.

NFC ve Secure Enclave API’leri yakın zamanda iOS 18.1’le birlikte Avustralya, Brezilya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, İngiltere ve Amerika’daki geliştiricilerin kullanımına açılacak. Diğer ülkeler için de kademeli olarak yayınlanacak.

Oppo Find X8 Serisinin Teknik Özellikleri Netlik Kazandı