iOS 16 güncellemesini alacak iPhone modelleri belli oldu

iOS 15 sürümünün

Beklenen gün geldi çattı ve Apple’ın yeni işletim sistemi sürümü iOS 16’nın çıkış tarihi yaklaştı. Peki bu yeni sürümü hangi modeller kullanabilecek?

iOS 16 güncellemesini alacak iPhone modelleri belli oldu. Apple’ı Apple yapan şeylerin başında, Amerikalı teknoloji devinin piyasaya sürdüğü akıllı telefon modellerine gerçekten uzun yıllar boyunca yazılım desteği sunmaya devam etmesi gelir. Bununla birlikte, her güzel şeyin bir sonu olduğu ve her iPhone modelinin bir gün artık yazılım desteği alamayacak hale geleceği bir gerçek. Çanlar ise bugün iPhone 6 serisi için çalıyor.

Kısa bir süre içerisinde iOS 16’yı tanıtacak ve sonrasında da destekleyen bütün akıllı telefon modellerine servis edecek olan Apple, artık son güncellemeleri yapıyor. Bununla birlikte Amerikalı teknoloji devine yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, hangi modellerin iOS 16 güncellemesini alacağı belli oldu. Buna göre 7 sene önce piyasaya sürülen iPhone 6 serisi, artık yeni güncellemelerden yararlanamayacak. Tabi bu bilgi hangi modellerin yararlanacağını da beraberinde getiriyor. İşte iOS 16 güncellemesini alacak iPhone modelleri:

iOS 16 güncellemesini alacak iPhone modelleri belli oldu

iOS 16 güncellemesini alacak iPhone modelleri belli oldu

iPhone 13 Pro Max
iPhone 13 Pro
iPhone 13
iPhone 13 Mini
iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Pro
iPhone 12
iPhone 12 Mini
iPhone 11 Pro Max
iPhone 11 Pro
iPhone 11
iPhone SE (2020)
iPhone XS Max
iPhone XS
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8 Plus
iPhone 8
iPhone 7 Plus
iPhone 7

Robert Pattinson, Batman hakkında şaşırtıcı açıklamalarda bulundu