iOS 16.5 ile gelecek yenilikler belli olmaya başladı

iOS 16.5 2

iOS 16.5 beta sürümü yayınlanırken güncellemede dikkat çeken en büyük yenilikler Siri ile ilgili olacak.

Firma geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere iOS 16.4’ün tam sürümünü kullanıcılara sunmuştu. Henüz yeni yayınlanmışken firma şimdi yeni sürüm olan iOS 16.5’in beta sürümünü yayınladı. Apple geliştirici hesabına sahip kişilerin bu beta sürümünü an itibari ile deneyebilir durumda. Güncellemede iOS 16.4’den pek fazla değişiklik olmadığını belirtelim, bunun yanında en büyük yenilikler Siri ile ilgili olacak.

iOS 16.5

Şu an geliştirme aşamasında olan iOS 16.5’in bir ara güncelleme olduğunu söyleyelim. Firma büyük değişikliklerini iOS 17’ye saklamış gözüküyor. Bu güncellemede Siri’ye odaklanılmış durumda. Yeni sürümde Siri’ye komut vererek, ekran kaydı alabilecekler. Böylelikle bir süredir ekran görüntüsü alabilen Siri, artık ekran kaydı da yapabilecek.

Bu özelliği kullanmak Siri’ye işlem yaptırdığınız diğer komutlar gibi gayet basit.  Hey Siri komutuyla uyandırdığınız sesli asistana “Ekran kaydını başlat” dediğiniz an, ekran kaydı başlayacak. İşlem tamamlandığında ise “Ekran kaydını bitir” diye seslenmeniz özelliği kullanmanıza yeterli olacak.

iOS 16.5

iOS 16.5 ile ilgili tek özellik elbette bu değil. Güncelleme ile beraber farklı yenilikler de gelecek ancak şu an için göze çarpan en büyük yenilik bu diyebiliriz. iOS 16.4 ile çok fazla yenilik gelmişti, bir sonraki büyük yeniliklerin ise  iOS 17 ile geleceği söyleniyor.

Corsair XENEON 240 Hz OLED oyun monitörü tanıtıldı