Corsair XENEON 240 Hz OLED oyun monitörü tanıtıldı

Corsair, türünün ilk örneği olan LG Display’e ait MLA OLED panele sahip oyun monitörü XENEON 27QHD240’ı piyasaya sürdü.

Corsair oyun donanımları konusunda en güvenilir firmalardan biri diyebiliriz. Sunduğu tüm ürünler kalitesi ve uzun ömürlü olmasının yanında yüksek performans garantisi sunuyor. Bu cihazlardan biri olacak olan XENEON 27QHD240 DisplayPort, HDMI 2.1 ve USB Type-C bağlantı noktalarının yanı sıra dört adet USB Type-A bağlantı noktası ve ek bir USB Type-C bağlantısı içeren bir USB hub içeriyor. Monitör, gerektiğinde dikey yönde döndürülebilen bir stand ile kolayca ayarlanabilir.

Corsair

Monitör, kullanıcıları bir hayli memnun edecek 240 Hz yenileme hızı ve 0,03 ms yanıt süreleriyle 2.560 x 1.440 piksel doğal çıktı sunar. Görüntü yırtılmasını azaltmak için hem AMD FreeSync Premium hem de NVIDIA G-SYNC ile donatılmıştır.

LG Display’in MLA OLED panelleri, önceki modellere göre daha yüksek tepe parlaklığı, daha geniş izleme açıları, daha düşük yanma riski ve beşte bir oranında daha az güç tüketimi gibi bir dizi avantaj sunar. XENEON 27QHD240’ın 1.000 nit’lik bir tepe parlaklığa ulaşması bekleniyor, ancak şu anda SDR değeri bilinmiyor. XENEON 27QHD240, Mayıs ayında satışa sunulacak, ancak Corsair henüz fiyatlandırma bilgilerini açıklamadı.

Philips, Çift USB-C girişli taşınabilir monitör piyasaya sürdü