iOS 14.5 varsayılan müzik hizmetini değiştirmenize izin vermiyor

iOS 14.5 varsayılan müzik hizmetini değiştirmenize izin vermiyor

Apple iOS 14.5 güncellemesinin Siri ile kullandığınız varsayılan müzik hizmetinizi değiştirmenize izin vermediği ortaya çıktı. Beta kullanıcıları, güncellemenin ilk sürümlerinin Siri’den bir şarkı çalmasını istediğinizde başlatılan varsayılan hizmeti değiştirmenize izin verebilecekmiş gibi göründüğünü fark etmişlerdi.

Her şarkı isteğinde üçüncü taraf bir müzik uygulaması belirtmek yerine, Siri’nin tercihinizi hatırlayacağı ve başlangıçta belirttiğiniz hizmetle başlaması gerekiyordu. Tüm bunlar hala geçerli gibi görünse de TechCrunch, Apple’ın görünüşe göre “bu özelliği” bir varsayılan ayarlamaya uygun dizayn etmediği bildirdi. Bunun nedeni ise özelliğin zaman içinde müzik dinleme alışkanlıklarınızı takip edebilmesi. Ayrıca Siri o anda hangi uygulamayı isteme olasılığınızın daha yüksek olduğunu tahmin edebilecek zekaya sahip. Kullanıcılar için bu kesinlikle varsayılan müzik oynatıcınızı değiştirme hakkı tanınmış gibi gelebilir, ancak aslında iOS hala bunu yapmanıza izin vermiyor.

iOS 14.5 varsayılan müzik hizmetini değiştirmenize izin vermiyor

Bütün bunlar gereksiz ve saçma ayrıntılar gibi görünebilir. Ancak TechCrunch’ın da belirttiği gibi, bu sorunun daha büyük etkileri var. Şöyle ki, şirket şu anda iPhone üreticisinin kendi hizmetlerini rakip hizmetlere göre ayrıcalıklı kılıp kılmadığıyla kısmen ilgilenen birden fazla antitröst soruşturmasıyla karşı karşıya. Kullanıcılara varsayılanlar üzerinde daha fazla kontrol vermek, bu endişelerden bazılarını ele almanın bir yolu olabilir. Ancak şimdilik Apple bu sıçramayı yapmaya henüz tam olarak hazır değil gibi görünüyor. iOS kullanıcıları varsayılan müzik dinleme programını ne zaman tercih etme hakkına sahip olacaklar göreceğiz.

Reynmen hapis cezası alabilir: İşte nedeni ve diğer detaylar!