iOS 14.3 Beta 2 ile Kısayollar değişiyor

iOS 14.3 Beta 2

Apple, iOS 14.3 Beta 2 güncellemesi ile Kısayollar uygulamasında değişikliğe gitti. Artık yönlendirme olmadan uygulamalar açılacak.

Apple, iOS 14.3 Beta 2 ile geliştiricilerinin karşısına çıktı. Bu güncelleme Kısayollar’da büyük bir değişiklik içermesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni güncelleme ile ana ekrandan bir kısayol başlattığınızda Kısayollar uygulaması artık açılmıyor. Ayrıca Kısayollar uygulamasını kullanarak özel uygulama simgelerini ayarlamak için yenilikler de sunuluyor.

Eylül ayında iOS 14’ün piyasaya sürülmesinin yanı sıra, Kısayollar uygulamasını kullanarak özel uygulama simgeleri ayarlama yeteneği viral hale geldi. iPhone kullanıcıları, iOS 14’teki ana ekran widget’ları desteğine hayran kaldı ve özel simgelerle ana ekran estetiklerini daha da özelleştirmenin bir yolu olarak hızlıca Kısayollar uygulamasına yöneldi.

Apple çok ucuz telefon üretecek işte detaylar

Bununla birlikte, özel bir simge ayarlamak için Kısayollar kullanmanın dezavantajı, Kısayollar uygulamasının özel ana ekran simgesine her dokunduğunuzda başlamasıdır. Bunun nedeni, esasen tek eylemi başka bir uygulamayı açmak olan ve ana ekranınızda bu kısayol için özel simgeyi kullanmak olan bir kısayol oluşturuyor olmanızdır.

Neyse ki bu sorun da önümüzdeki aylarda sunulacak olan iOS 14.3 nihai sürüm ile ortadan kalkacak.

iOS 14’te uygulama simgelerini değiştirmek için;

  • Kısayollar uygulamasını açın
  • Yeni bir kısayol oluşturmak için “+” düğmesine dokunun.
  • “İşlem Ekle” ye dokunun.
  • “Uygulamayı Aç” ı arayın.
  • Özelleştirmek istediğiniz uygulamayı seçin Sağ üstteki üç nokta simgesine dokunun.
  • “Ana Ekrana Ekle” ye dokunun Kısayolu uygulama adını adlandırın Uygulama adının solundaki simgeye dokunun ve Fotoğraflar uygulamasından özel simgenizi seçin.