iOS 13 tanıtıldı! İşte iOS 13 özellikleri!

iOS 13 özellikleri

Apple, WWDC 19 etkinliğinde merak edilen iOS 13 güncellemesini duyurdu. iOS 13 özellikleri ile iPhone ve iPad sahiplerini çok sevindirecek gibi görünüyor.

Apple, bugün düzenlenen WWDC 19 etkinliğinde, etkinliğin en çok merak edilen yazılımı olan iOS 13’ü tanıttı. iOS 10 ile sıçrama yapan ancak iOS 11 ve iOS 12 ile sistemdeki hataları gidermeye odaklanan Apple, nihayet büyük çaplı yenilikleri iOS 13 ile sundu. Peki, iOS 13 özellikleri ile iPhone ve iPad sahiplerine neler sunuyor?

iOS 13 özellikleri

iOS 13 ile uzun zamandır beklenen karanlık tema seçeneği sistem geneline eklendi. Karanlık tema sayesinde iPhone X ve iPhone Xs modellerinde bataryadan tasarruf edilebilecek. iOS’in klavyesinde artık diğer 3. parti uygulamalarda olduğu gibi kaydırarak yazı yazılabilecek. iOS 13 ile Face ID yüzde 30 daha hızlı çalışıyor, uygulamalar yüzde 60 daha küçük hale geliyor ve tüm uygulamalar iOS 12 sürümüne göre 2 kat daha hızlı açılıyor.

Android Q alacak Huawei modelleri!

Apple Maps şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde Google Maps’tan daha detaylı bir deneyim sunuyor. Apple Music uygulamasına gerçek zamanlı şarkı sözleri gösterme özelliği geliyor. Notlar, Mail, Anımsatıcılar ve Fotoğraflar uygulaması baştan aşağıya yenileniyor. Fotoğraflar uygulamasında artık daha detaylı düzenleme yapabilecek ve anılarınızı daha detaylı bir şekilde görebileceksiniz.

lcimg 6618a417 f796 4c1d b5af 2790f73e9f7d
Görsel: The Verge

iOS 13 ile Apple ile giriş yap seçeneği geliyor. Aynı Facebook ve Google hesabınız gibi uygulamalara Apple hesabınız ile giriş yapabileceksiniz. Ancak burada çok ince bir nokta var. Apple, diğer firmalar gibi email adresinizi direkt olarak sunmuyor. Rastgele bir email oluşturup uygulamalara güvenli bir şekilde kayıt yapabiliyorsunuz.

1234
Görsel: The Verge

HomeKit artık daha güvenli hale geliyor. HomeKit uyumlu routerlar sayesinde evinizdeki tüm HomeKit cihazlarınızın güvenliğini sağlayabiliyorsunuz. Mimojilere artık, makyaj yapabiliyor ve aksesuar ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca mimojilerinizi iMessage ve diğer mesajlaşma uygulamalarında emoji gibi kullanabiliyorsunuz.

AirPods kulağınızdayken gelen mesajlar otomatik olarak okunabiliyor ve anında cevap verebiliyorsunuz. Ayrıca paylaşma özelliği ile dinlediğiniz müziği arkadaşınızın AirPods’una aktarabiliyorsunuz.

123
Görsel: The Verge

Eylül ayında Final sürümü yayınlanacak olan iOS 13’ün testleri bugünden itibaren başlıyor. Şimdilik iOS 13 güncellemesini Apple geliştirici kaydı olanlar yükleyebiliyor. Son olarak iOS 13 güncellemesini iPhone 7 ve sonrası tüm modellerin alacağını belirtelim.