iOS 13 güncellemesi neler getirecek?

iOS 13 güncellemesi

iOS 13 güncellemesi ile gelecek olan yeniliklerin bir bölümü sızdı. Görünüşe göre Apple; iOS 13 güncellemesi ile iPad’e daha fazla ağırlık verecek. İşte iOS 13 ile gelecek olan belli başlı yenilikler.

Apple, Haziran ayı içerisinde düzenleyeceği WWDC 19 etkinliğinde yeni iOS sürümü olan iOS 13’ü tanıtacak. iOS 12 ile sistem performansına odaklanan Apple’ın iOS 13 ile büyük çaplı yenilik sunmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bugün ise Apple’a yakınlığı ile bilinen kaynaklar, iOS 13 ile gelecek olan yeniliklerin bir bölümünü paylaştı.

iOS 13 güncellemesi ile gelecek olan yenilikler 

Aktarılan bilgilere göre; iOS 13 ile birlikte karanlık tema seçeneği nihayet gelecek. iOS 10’dan beri dedikodusu dönen karanlık temanın artık gelmesi gerekiyor. Çünkü iPhone X, iPhone Xs ve iPhone Xs Max modelleri OLED ekrana sahip. Karanlık tema ile OLED ekranlarda bataryadan tasarruf edilebilecek.

Apple Arcade için rekor yatırım!

Bir diğer yenilik ise iOS’in fıtık eden ses göstergesi için olacak. Ekranın ortasında çıkan oldukça büyük olması ile insanı çileden çıkaran sesgöstergesinin, iOS 13 ile minimalist bir yapıda olması mümkünse de ekranın üst bölümlerine konumlandırılması bekleniyor.

iOS 13 ile ayrıca Apple, iPad modellerine ağırlık verecek. iPad Pro ile bilgisayarlara ve Xbox One S’e kafa tutan Apple, iOS 13 ile iPad Pro modellerine yepyeni özellikler ekleyecek. Muhtemelen oyun grafikleri için Metal 3 API‘ı da iOS 13 ile birlikte gelecek.

iOS 13 güncellemesi