iOS 13.5 Problem ile Geldi! Uygulamalar Çöküyor!

iOS 13.5 Problem

Apple iOS 13.5 ile hataları düzelteceğim derken, başka hataların oluşmasını sağlayarak, kullanıcıları yarı yolda bıraktı.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 13.5 bazı kullanıcıları ciddi bir hatayla üzdü. Bazı uygulamaların açılmasını engelleyen bu hata, kullanıcıları gerçek anlamda üzdü.

Covid-19 önlemlerine yönelik özellikleri ve bazı hata düzeltmelerini içeren Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 13.5‘in kritik bir hatayı barındırdığı ortaya çıktı. Daha öncede bazı güncellemelerdeki hatalar ile gündeme gelen Apple, bu seferde eleştirilerin odağı oldu.

Güncellemeden sonra bazı kullanıcıların karşısına ”Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor” uyarısı çıkmaya başladı. Twitter ve bazı forumlarda tartışılan konunun, Aile Paylaşımı özelliğinden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

iOS 13.5 Problem

Çözümü henüz belli değil

Asıl ilginç olan sorunun nasıl çözüleceği bilinmediği gibi bazı iOS 13.4.1 kullanıcılarında da sorunun görüldüğü belirtiliyor. Uygulamayı Apple Store’da göster dediğinizde ise sizi kısır döngüye sokarak, tekrar aynı hata ekranının gelmesine sebep olan sorun hakkında henüz Apple’dan bir açıklama gelmedi.

iOS 13.5 için Jailbreak Geliyor!

Hataları gidermesi için çıkan bir yazılımda başka hatalar ile karşılaşılması Apple’ın son zamanlarda test sürecine ilgi göstermediği sorularını akıllara getiriyor. Çünkü bu ve benzeri durumlar güvenliği, stabil olmasıyla ön plana çıkan cihazları kullananlarda, güncelleme yapmama alışkanlığı yaratması ve bunun ileride daha büyük sorunlara yol açmasından korkuluyor. Eğer kullanıcılar güncellemeleri yapmaktan vazgeçerse ileride açıklardan yararlanmak isteyen kötü niyetli kişilerin hedefi haline gelebilir.

Önümüzdeki günlerde resmi açıklamadan sonra, hatayı gidermesi beklenen Apple’ın başka sorunlara yol açıp açmadığı şu an için bilinmiyor.


Yorumlar kapatıldı.