iOS 11’in Klavyesinde Yeni Bir Hata Daha

iOS 11

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS‘in 11. sürümü kullanıcıları bir türlü memnun bırakamadı. Bu kez de iOS 11’in klavyesinde sorunlar ortaya çıktı.

Güncellemelerin Ardı Arkası Kesilmiyor

Gerek ortaya çıkardığı sorunlar, gerek getirdiği bazı yeniliklerle eleştirilerin hedefi olmaktan kurtulamayan iOS 11‘de şimdi de klavye sorunu ortaya çıktı. Otomatik düzeltme ve klavye önerileri çok önemli yanlışlar yapıyor. Örneğin İngilizce’de “ben” anlamına gelen “I” sözcüğünü yazdığınızda ise “A” öneriliyordu. Apple bu sorunu hızlıca çözdü çözmesine ama halen büyük sorunlar yer alıyor. Bunlardan başlıcaları yine İngilizce kelimelerden “it”in “I.T.” olarak önerilmesi ve “is” yerine “I.S.”nin önerilmesi.

Otomatik düzeltmeyi kapatarak sorunun üstesinden geçici olarak gelebilirsiniz, ancak yine de sorunsuz bir klavye öneri sistemi beklememeniz iyi olacaktır. Zaten bu ufak sorunların Apple kolayca üstesinden gelecek ve yakın zaman içerisinde tamamen düzeltecektir.

Çıkışından itibaren sorunlarla boğuşan ve özellikle Wi-FiBluetooth anahtarları konusunda gelen yenilikle kullanıcılardan tepki çeken iOS 11, yenilenmeye ve güncellemeler almaya devam ediyor. Apple’ın sürümü tamamen sorunsuz hale getirmesi biraz daha zaman alabilir. Bununla birlikte dağıtımı çoktan sonlanan en son çıkan sürümde bug’ların çoğu çözülmüş gibi duruyor. Şimdi asıl tartışma konusu denetim merkezinden tam olarak kapatılamayan Wi-Fi ve Bluetooth. Kullanıcılar eski sürümde olduğu gibi panel üzerinden tamamen kapatıp açma işlevinin gelmesini bekliyorlar.

“Face ID’yi Apple Pay’de Kullanmayın!”