iPhone Xs şarj sorunu giderildi

iphone

Apple yayınladığı yeni iOS güncellemesiyle iPhone Xs modelinde ortaya çıkan bazı sorunları giderdiğini duyurdu. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Apple yeni nesil iPhone modellerini satışa sunalı 2 haftadan daha uzun bir süre geçti. iPhone Xs ve Xs Max’ın son kullanıcıya ulaşmasıyla birlikte, iOS 12 temelli bazı sorunlar ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde, iPhone Xs’in şarj soketine bağlanmasına karşın ekran uyandırılmadan şarj olmaması gibi bir sorun raporlanmıştı. Apple bu sorunun varlığını kabul ederek en kısa sürede düzeltileceğini vaat etmişti.

Yeni iOS güncellemesi problemleri ortadan kaldırıyor

Cupertino merkezli şirket, iOS 12’nin yeni nesil iPhone modellerinde ortaya çıkardığı sorunları gidermek amacıyla iOS 12.0.1 güncellemesini yayınladı. Yaklaşık olarak 100MB boyutundaki güncelleme sayesinde Xs ve Xs Max’ta ortaya çıkmış olan işletim sistemi kaynaklı tüm sorunlar giderilmiş oldu.

Bu sorunlar arasında Xs ve Xs’in yüksek hızlı kablosuz ağ yerine düşük hızlı kablosuz ağa bağlanması ve Bluetooth erişilebilirlik tarafındaki problemler de bulunuyor.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Apple hala yeni nesil iPhone modellerini ülkemizde satışa sunmuş değil. Dahası yeni modellerin fiyatı bile henüz netleşmedi. Hatırlanacağı üzere iPhone X, ABD’de 3 Kasım’da Türkiye’de ise 28 Kasım’da raflardaki yerini almıştı. Fakat görünen o ki yeni nesil iPhone modellerinin ülkemize girişi muhtemelen 2019’u bulacak. Yine de bekleyip göreceğiz.

Kirin 980, AnTuTu’da Apple A12’nin gerisinde kaldı