İnternet Üzerinden Satışa Çıkarılmış En İlginç 10 Ürün

buyukanneon

#İŞBİRLİĞİ

İnternet alemi çok ilginç. Bunun en büyük kanıtlarıda açık artırma usulü alışveriş sitelerinden geliyor. Bu sitelerde gerekli gereksiz her şey satışa çıkarılıyor. Ancak bir hayaletin ,hayali arkadaşın ya da bir oyuncunun çiğnediği sakızın satışa çıkarıldığını hiç gördünüz mü?İşte size birbirinden ilginç 10 farklı, internet üzerinden satışa çıkarılmış şeyler..
1-Görünmezlik
Bir süre önce eBay üzerinden görünmezlik satışa çıktı.Bir hayli ilginç olan bu satma işlemi tabiki de eBay tarafından onaylanmayıp ilan siteden kaldırıldı.

görünmezlik
2-Bir bardak su 455 dolar
14 Nisan 1972 yılında Elvis Presley’in konserinden sonra içip yaırm bıraktığı iddia edilen bir bardak bile olmayan su 455 dolara satıldı. Satış 2008 yılında gerçekleşti. Bir bardak suya kim 455 dolar vermiş olabilir ki..

birbardaksu
3-Hayaletli Kavanoz
Bu kavanozun içerisinde hayalet olduğu iddia ediliyor.Kavanoz 99 dolardan açık artırmaya çıkmış ve son olarak 50.922 dolara satılmıştır.

hayaletlikavanoz

4-Büyükannesini satışa çıkaran çılgın kız
Büyükannesindan sıkılan 10 yaşındaki Zoe Pemberton yaşlı kadını internet üzerinden satışa çıkardı. 61 yaşındaki büyükanneye gelen en son teklif ise 20.000 dolar oldu.Ancak site bu ilanın satış politikasına uygun olmadığını belirterek kaldırdı.

büyükanne

 

5-Ülkeyi satışa çıkardı
Bir ülkeyi satışa çıkarmak nasıl bir duygu bilinmese de 2011 yılında Avustralyalı bir satıcı Yeni Zelanda’yı internet üzerinden satışa çıkardı. En son 3.000 dolara kadar yükseldi ancak yetkililer durumun farkına varıp olaya el attı.

yenizelanda
6-Hayali Arkadaş
27 yaşındaki satıcı Jon Malipieman adını adını verdiği hayali arkadaşınız internetten satışa sundu.Son olarak 3.000 dolara alıcı bulundu. Satıcı ise bedava nakliye olacağını söyledi..

hayaliarkadas

7-Kolej Masrafları için Bekaretini Satışa Çıkardı
18 yaşındaki İngiliz bir kız, kolej masraflarını ödeyebilmek için bekaretini satışa çıkardı.Sitenin politikalarına aykırı olsada şans eseri bir aksilik çıktı ve kızın ilanı bir süre sitede kaldı.Bir iş adamı da kıza kolej masrafları için ihtiyacı olan parayı verdi fakat karşılığında bir şey istemeyerek güzel bir davranışa imza attı.

bekaret

8-Angelina Jolie ve Brad Pitt’in Nefesleri
İddialara göre bir şişede muhafaza edilen Angelina Jolie ve Brad Pitt’in nefesleri internet üzerinden 530 dolara satışa çıkarıldı.

angelinavebrad
9-Ruhumu Satarım
Satacak bir şey bulamayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Adam Burtle herhalde can sıkıntısından böyle bir işe kalkışmış olmalı. Burtle satış sitesi üzerinden ruhunu satma kararı aldı. Lowa’da oturan bir kadın ise Burtle’nin ruhunu 400 dolara satın aldı. Site yetkilileri olayı fark edince 20 yaşındaki adamı siteden bir süre kovma kararı aldı.

ruh

10-Britney Spears’ın Sakızını Satışa Çıkardılar
Şarkıcı Britney Spears’ın düşürdüğü sakızı görüp sonrasında bunu internet üzerinden satışa çıkaran kişi bu işten 239 dolar kazandı.

britneyspearsPiyasadaki Akıllı Saat Seçenekleri