Apple, View-Master VR Gözlüğünü Satıştan Kaldırdı

view master vr headset apple store

Apple yaklaşık olarak 2 hafta önce online mağazası üzerinden satışa sunduğu View-Master VR gözlüğünü sessiz sedasız satıştan çekti. İşte detaylar.

Şu aralar yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı iddia edilen Apple’dan ilginç bir hamle geldi. Apple, birkaç hafta önce online mağazası üzerinden satışa sunduğu View-Master VR gözlüğünü satıştan çekti.

Apple’ın online mağazası üzerinden satışa sunulan ilk VR gözlüğü olma özelliğini taşıyan View-Master ürünü, iPhone 5 ve üzeri modelleri destekliyordu. View-Master VR gözlüğün Apple Store’daki satış fiyatı ise 29.95 dolardı. Bu fiyatın diğer Apple ürünleriyle kıyaslandığında son derece makul olduğunu söylemek gerekli. Zira benzer bir ürün Apple logosu ile satışa sunulmuş olsaydı fiyatı 29 dolar yerine 290 dolar civarlarında olurdu.

Apple’ın View-Master VR gözlüğünü sessiz sedasız bir şekilde satıştan kaldırması, Amerikalı teknoloji devinin bir süredir üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik gözlüğü projesini akıllara getirdi. Bazı çevreler bu hamlenin, Apple’ın yakında kendi sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtacağına işaret olduğunu savundu.

Sınırlı sayıdaki Apple Store’da satışa sunulan View-Master, şu anda yalnızca kendi web sitesi üzerinden iPhone uyumlu VR satışı yapıyor. Eğer iPhone’nunuz için bir tane almayı düşünüyorsanız buradan View-Master sitesini ziyaret edebilirsiniz.