Samsung katı hal bataryası yakında kullanılabilir

Galaxy S22 Ultra

Bataryalar günümüzün en çok tartışılan teknolojileri içerisinde yer alıyor ve Samsung katı hal bataryası bu konuda ilerleme kaydedebileceğini iddia ediyor.

Özellikle akıllı telefon bataryaları saatler içerisinde bitebiliyor. Kullanıcıların hiç hoşlanmadığı bu durum aynı zamanda akıllı telefon üreticilerinin de büyük problemi. Samsung tarafından geliştirilen katı hal bataryası görüldüğü kadarıyla buna büyük bir çözüm bulacak. Samsung Advance Institute of Technology (SAIM) araştırmacıları, katı hal bataryası konusunda ciddi bir ilerleme kaydetti.

Yeni bataryalar daha uzun ömürlü olacak

Büyük teknoloji şirketleri, Li-ion bataryalara göre çok büyük avantajları bulunan katı hal bataryaları için sürekli olarak araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütüyordu. Görünen o ki bu çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Samsung katı hal bataryası yeni

Araştırma ve geliştirme ekibi, bataryanın anot (artı uç) kısmında 5 mikrometre kalınlığında gümüş karbon bir katman tercih etti. Böylece dendrit oluşumu da büyük ölçüde engellendi. Diğer teknolojiler ile bütünleştirildiğinde, bu batarya hücreleri Li-ion bataryalara göre iki kat daha fazla enerji yoğunluğuna sahip ve elektrikli araçlarda 800 km’lik bir menzil gibi avantajlar sağlayabiliyor. Tüm bunlara ek olarak yaklaşık 1.000 kez şarj edilebiliyor.

İnternet tarayıcısı verileri saldırıya açık hale geldi

Bu tür bataryaların elektrikli araçlarda 800 bin kilometre yol anlamına gelmesi gerçekten de büyük bir devrim. Ayrıca akıllı telefon cihazlarında da büyük bir gelişme yakalayabilecek potansiyele sahip. Sizce bu tür bataryaların geliştirilmesi ve piyasaya sunulması için uzun bir vakit var mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.