Intel VR gözlük üzerinde çalışıyor!

Intel VR gözlük

Intel VR gözlük üretme yolunda çalışmalarına başladı. Yeni iddia firmanın sanal gerçeklik sektörüne gireceği yönünde.

Geçtiğimiz yıldan bu yana sanal gerçeklik veya artırılmış gerçeklik teknolojileri alanında çok sayıda firma faaliyet göstermeye başlamıştı. Bu firmalar arasına şimdi Intel de giriyor. Sony, HTC, Oculus, Google, Samsung ve Microsoft gibi devlere yeni bir rakip geliyor. Henüz daha resmi olarak duyurulan ürünler satışa çıkmadan Intel’den önemli bir hamle geldi.

Intel VR gözlük için temeller zaten atılmıştı!

Intel RealSense teknolojisi aslında artırılmış gerçeklik konusunda ilk adımın atıldığı yer olmuştu. Dizüstü bilgisayarların kamera bölümüne yerleştirilen özel sensörler yüz tarama, parmak veya el takibi, ses tanıma, 3D tarama gibi özelliklerin önünü açmıştı. Şimdi bu teknoloji bir sanal gerçeklik kaskı ile birleşecek gibi duruyor.

Microsoft HoloLens isimli sanal gerçeklik kaskı içerisindeki işlemci konusunda Intel ve Microsoft başarılı bir işe imza atmıştı. Yani aslında Intel’in VR gözlük üretmesinin önünde bir engel yok. İhtiyaç duyulan tek şey firmanın karar vermesiydi ve iddialara göre artık bu da gerçekleşti.

Intel VR gözlük için henüz tahmin edilen bir isimlendirme yok. The Wall Street Journal, gözlüğün veya kaskın tamamen Intel’e ait olacağını ve bir partnerlik kurulmayacağını iddia ediyor. Intel VR gözlük için henüz bir süre daha beklemek gerekiyor.

Galaxy S7 Edge vs iPhone 6s Plus düşürme testi! – Video