Intel ürünleri zamlanıyor!

Intel Quantum

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden Intel, yakın zamanda ortaya çıkan kötü mali tablonun faturasını kullanıcılara kesmeye hazırlanıyor.

Intel ürünleri zamlanıyor! Teknoloji dünyasının en önemli işlemci üreticilerinden biri olan Intel, geçtiğimiz günlerde paylaştığı mali tablolarıyla herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. Intel’in ikinci çeyrek verileri o kadar beklenenin altındaydı ki, finansal raporlar paylaşılır paylaşılmaz şirketin borsadaki hisseleri büyük değer kaybına uğradı.

16 çekirdekli

Aslında bu kötü durum aylardır göz göre göre geliyorum diyordu. Son birkaç aydır yapılan araştırmaların tamamında, dünya genelinde hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayar satışlarında ciddi bir gerilemenin yaşandığı, hatta toplam bazda bilgisayar satışının korona virüs öncesi dönem olan 2019 yılının bile altına gerileyebileceği söyleniyordu. Haliyle en büyük müşterisi bilgisayar üreticileri olan Intel’de bu kötü gidişattan payını aldı ve gelir kalemlerinde büyük bir gerileme yaşadı.

Intel, devasa bir çip üretim tesisi kuruyor

Intel ürünleri zamlanıyor!

Daha mali tabloların açıklandığı gün başlayan Intel’in zam yapacağı söylentileri, bugün itibariyle resmiyet kazanmış oldu ve Intel işlemci fiyatlarının tamamına oranları sektörel bazda değişecek şekilde zam yapacağını açıkladı.

intel 2

Amerikalı teknoloji devinin yaptığı açıklamaya göre, zam oranları %5 ile %20 arasında değişecek. Tabi bu zamdan anakartlar, ekran kartları ve RAM’ler yani dolayısıyla da nihai tüketiciler de etkilenecek.

Intel’in zamlı tarifesini önümüzdeki günlerden itibaren işbirliği içerisinde olduğu şirketlere ileteceği duyurulurken, bu önlemin şirketin karlılığını olumlu etkileyip etkilemeyeceğini ise ancak ilerleyen mali tablolarında görebileceğiz.

PlayStation 2’nin rekoru sonunda kırıldı