Intel 5G departmanı satışa çıkarılıyor!

Intel 5G departmanı

Yılan hikayesine dönen Apple’ın 5G çalışmalarına, Intel 5G departmanı ile ilgili bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Qualcomm ile anlaşan Apple, kısa bir zaman önce Intel firmasına veda edecek gibi görünüyordu. Ancak İntel, herkesi şaşırtan bir hamle yaptı.

Şirketler genellikle daha çok birim açmaya çalışırken, Intel bunun tam tersini yaptı ve önemli bir birimine veda etmeye hazırlandı. Daha önceden 4G Lite için Apple’a satış yapan İntel, 5G konusunda bu şirketle anlaşmaya varamadı. Bunun faturasını da 5G departmanına kesti.

Intel 5G departmanı birçok alıcıya sahip

Samsung ve Huawei başta olmak üzere, neredeyse bütün akıllı telefon üreticileri 5G ile ilgili çalışmalar yapıyordu. 5G çalışmaları, genellikle Qualcomm ve Huawei ile ortak yürütülüyordu. Ancak Apple, 5G çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürmekte oldukça zorlanıyor.

Intel 5G

Neredeyse bütün 5G siparişlerini kapan Qualcomm karşısında Intel, güçlü bir rakip olarak duramadı. Belki de en önemli müşterisi olan Apple’a 5G modem satamayan Intel, bu hayal kırıklığı karşısında 5G piyasasından çekilmeye hazırlandı. Bu nedenle şirketin 5G departmanını bütün modemlerle birlikte satacağı oldukça güçlü bir iddia.

Şirketin 5G departmanını alacak olan kuruluşlar arasında, Samsung gibi büyük şirketler de bulunuyor. Henüz netleşen bir durum olmamakla birlikte, bu konunun yakın takipçisi olacağız. 5G çalışmaları ile ilgili tüm fikirlerinizi, yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Qualcomm ve Samsung’dan Apple’a 5G desteği