Instagram’da yukarı kaydırma özelliği kalkıyor

Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin DM'lerini sınırlamanıza izin verecek

Instagram yukarı kaydır özelliğini tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Peki yukarı kaydır yerine nasıl bir özellik gelecek? İşte detaylar.

Instagram’da yukarı kaydırma özelliği kalkıyor. Geçtiğimiz yıllarda kullanıcılara hikayeler özelliğini getiren Instagram, hikayelerde yer alan linklere ulaşabilmek için genellikle influencerlar tarafından kullanılan ‘yukarı kaydır’ yöntemiyle kullanıcıların paylaşımlarına harici bağlantı eklemelerine izin veriyordu.

Sosyal medya devi instagram bu özelliği bünyesinden kaldırmaya karar verdi. Sosyal medyanın vazgeçilmez platformu instagram, yukarı kaydır özelliğiyle ilgili yeni bir karar aldı. Yukarı kaydırma özelliğinin kısa bir süre sonra tamamen kaldırılacağını açıklayan instagram, yerine getirecekleri yeni seçenek ile ilgili detaylar verdi.

Instagram’da yukarı kaydırma özelliği kalkıyor

Instagram, hikayelerde yer alan ve kullanıcıları bağlantılara yönlendiren ‘yukarı kaydır’ seçeneğini 30 Ağustos 2021 tarihinden itibaren kaldıracağını açıkladı. Ancak hikayelere bağlantı linki ekleme durumunun tamamen ortadan kalkmayacağını belirtti. ‘Yukarı kaydır’ seçeneği yerine hikayelere sticker eklenecek. Kullanıcılar yukarı kaydırmak yerine story kısmına eklenen link çıkartmalardan faydalanacaklar.

Instagram neden değişiklik yapıyor?

Şirket, bu değişikliğin nedeni olarak kullanıcılar için ‘hikâye oluşturma deneyimini kolaylaştırma’ ve ‘daha fazla yaratıcı seçenek’ sunmak istediklerini ifade etti.

İnstagram’da yukarı kaydır özelliğini yalnızca 10 bin üzeri takipçisi olan veya mavi tik almış Instagram hesapları kullanabiliyor. Yeni çıkarılacak sticker sistemi için de aynı kuralların geçerli olması tahmin edilmekte.

Sosyal medya devi Instagram bu özellikleri karşılayanlara uyarı yaptı ancak takipçi sayısı 10 binin altında olan ve mavi tiki bulunmayan hesaplara herhangi bir bilgilendirme veya uyarıda bulunmadı.

PayPal, İngiltere’de kripto para ticaretine başladı