Instagram yeni özelliği kafa karışıklığı yarattı: Çökünce haber verecek

Facebook, Instagram, Messenger kesintilerine sebep olan problem giderildi

Instagram yeni özelliği son dönemlerin en çok konuşulan konularından bir tanesi. Açıkçası birçok kişi bu yeni özelliğe pek anlam veremiyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Instagram yeni özelliği kullanıcıların beğenisine sunuldu. Dijital çöküntülerden en fazla etkilenenlerden bir tanesi hiç şüphesiz Instagram platformu. Facebook tarafından geliştirilen bu platform aynı zamanda WhatsApp ve Facebook ile bağlantılı. Facebook sunucuları çökünce Instagram ve WhatsApp da çöküyor.

Bu tür durumlarda kullanıcılar genellikle Twitter gibi çeşitli rakip sosyal medya platformlarına gidiyor. Bunu engellemek için Instagram yeni bir önlem almaya karar verdi. Bu önlem ile birlikte platformun hareketler sayfası içerisinde tamamen bir çöküntü olup olmadığı belirtilecek. Ayrıca çöküntünün ne zaman giderileceği yine burada belirtilecek.

Instagram yeni özelliği sadece bununla sınırlı değil

Ortaya çıkan son detaylara göre Instagram sadece küçük çaplı kesintilerde bu özelliği çalıştırmayacak. Büyük çaplı kesintilerde de bu özelliğin aktif olacağı söyleniyor. Şirket geliştirmekte olduğu bu özelliği sadece birkaç ay içerisinde ABD’li kullanıcılara sunacak. Hemen ardından tüm dünyada aktif olacak.

Instagram yeni özelliği

Bunlara ek olarak yeni bir özellik daha geliyor. Bu özelliğin hesap durumu isimli bir yenilik olduğu söyleniyor. Bu özellik ile birlikte gönderileriniz kaldırıldığında veya hesapların kapatılması riski olduğunda uyarı gelecek. Instagram yeni özelliği içerisinde yer alan bu detay kullanıcıların hesabının tehlikede olup olmadığını gösterecek.

Facebook, Instagram, Messenger kesintilerine sebep olan problem giderildi

Aslına bakacak olursak son dönemlerde bu tür özellikler kullanıcılar tarafından beğeniliyor. Ancak çöküntü olup olmadığını haber vermek muhtemelen birçok kullanıcı tarafından anlaşılmayacak. Peki siz bu yeni Instagram özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.