Instagram yeme bozukluğu problemi için özellikler ekliyor

Instagram yeme bozukluğu problemi için özellikler ekliyor

Instagram yeme bozukluğu ile mücadele edenleri doğru yönde yönlendirmeye yardımcı olacak yeni özellikler sunuyor. Kullanıcılar yeme bozukluğunun giderilmesi gibi konularla ilgili içerik aramaya çalıştığında, öncelikle şirketin Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği (NEDA) yardımıyla oluşturduğu kaynakların bağlantılarına ulaşacaklar. Bunun yanı sıra Avustralya ve Kanada’daki yerel yardım hatlarının bağlantılarını görecekler.

Benzer şekilde, birisi söz konusu içeriği paylaşmaya çalıştığında veya arkadaşları yeme bozukluğu ile ilgili bir şey yayınlarken yayınlarsa, aynı kaynakları görecekler. Şirket, kişilerin kaynak giriş sayfasından destek almak için arkadaşlarıyla iletişime geçmesine izin verecek. Daha önce olduğu gibi Instagram, yeme bozukluğu olan birini tetikleyebileceğini düşündüğü içeriği bulanıklaştırmaya devam edecek.

Instagram yeme bozukluğu problemi için özellikler ekliyor

Özellikler, TikTok’un günün erken saatlerinde duyurduğu özellikleri geniş bir şekilde yansıtıyor. Ancak Instagram, bugünkü duyurudan önce kullanıcıları daha genel yardıma yönlendiriyordu. Pinterest de benzer önlemleri açıklamıştı. Kullanıcılarını Ulusal Yeme Bozuklukları Farkındalık Haftası çevresinde etkinliklerin yanı sıra NEDA’daki kaynaklara yönlendireceğini söyledi. Instagram için bu, şirketin NEDAwarness Week organizasyonu ile üst üste ortaklık yaptığı üçüncü yıl. İki influencer, vücut pozitifliğini teşvik edecek Reels paylaşmayı planlıyor. Şirket, yakın geleceğin dışında, konuyla ilgili politikasını şekillendirmek için uzmanlarla çalışmaya devam edeceğini söylüyor.

Tüm sosyal medya hizmetleri beden pozitifliği ile bir dereceye kadar mücadele ediyor. Gezegendeki en büyük sosyal ağlardan biri olan Instagram, bir bakıma sorunun en önde yüzü. Instagram ilk yaygın olduğunda neyin “güzel bir vücut” oluşturduğuna dair daha kapsayıcı mesajlar yaymaya çalışan kişileri desteklemek pek bir şey yapmamıştı.

Ripple büyük sürpriz yaptı! Yatırımcısını üzmedi