Instagram kullanıcıların Reels indirmesine izin verecek

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

TikTok, herkesin bir TikTok videosunu indirip yayınlamanızı sağlıyor. Instagram ise bu açıdan zayıftı, ancak bu durum değişiyor. İşte tüm detaylar.

Instagram Reels videolar ile sosyal medya platformları arasında ciddi bir yer elde etti. TikTok benzeri bir özellik olan Reels, yeni kullanıcıları platforma çekmeye yardımcı olan bir şey. CEO Adam Mosseri’nin TechCrunch tarafından tespit edilen bir gönderisine göre Instagram nihayet Reels videoları indirme özelliğini de platformuna ekledi. Bu özellik şimdilik yalnızca ABD’deki mobil cihazlarda ve yalnızca genel ve özel olmayan hesaplarda kullanılabilir. Aynı zamanda, herkese açık hesapları olan kullanıcılar, Reels’lerini indirmelerini engelleyen bir ayar da seçebilecek. Özelliği kullanmak için, belirli bir Reels üzerinde “Paylaş” simgesine dokunup “İndir”i seçmeniz gerekecek.

Instagram kullanıcıların Reels indirmesine izin verecek

Mosseri tarafından yayınlanan bir görsel, indirilen Reels’in tıpkı TikTok’un yaptığı gibi Instagram logosu ve hesabın adıyla filigranla işaretleneceğini gösteriyor. YouTube ayrıca, muhtemelen kısa video özelliğine dikkat çekmenin bir yolu olarak, masaüstünde oluşturulan Shorts videolarına filigran eklemeye başladı.

Instagram şimdi aynı yolu izliyor gibi görünüyor ve muhtemelen bunu insanların diğer sosyal medya ağlarında Reels’i görmesini sağlamanın bir yolu olarak görüyor. Meta’nın sahibi olduğu şirket, TikTok ve diğer videoların yüklenmesine izin veriyor, ancak algoritmaları, 2021’de rakiplerin filigranlı videolarının tanıtımını durdurdu. Reels TikTok’a ciddi bir rakip oldu ve o şekilde de devam edecek.

Honor MagicBook X 16 2023 özellikleri ve fiyatıyla göz dolduruyor