Tesla otomobil satışları ile rakiplerini kıskandırdı

Tesla, ABD ve Avrupa'da EV fiyatlarını düşürdü

Dünyanın en önemli elektrikli araç üreticilerinden biri olan Tesla, bu durumu tam 18 rakibinin toplamından bile fazla araç satarak bir kez daha ispatladı.

Tesla otomobil satışları ile rakiplerini kıskandırdı. Elektrikli araç teknolojisi, bir zamanlar pahalı ve güvenilmez olduğu düşünülmesine rağmen, günümüzde giderek daha fazla popülerleşiyor ve artık ekonomik ve birçok teknik sorunun ötesinde. Dünya, elektrikli bir dönüşüm için daha hazır hale geliyor. 2023 yılında Tesla, diğer 18 otomobil grubunun toplamından daha fazla elektrikli araç satıyor.

Tesla yeni planlarını duyurdu

Tesla, ABD elektrikli araç pazarında liderliğini koruyor. 2023’ün ilk çeyreğinde, Hyundai, Audi, BMW, Volvo ve Nissan gibi 18 diğer otomobil grubunun toplam satışlarını aştı. Evet, bu 18 firmanın toplam satışları, Tesla’nın satış miktarını yakalamakta yetersiz kaldı. Tesla’nın satışları bir önceki yıla göre %79 artış göstererek 184.800 birime ulaştı. Genel elektrikli araç pazarı ise %74 büyüdü. Model Y, çeyrekte ABD’de en çok satılan elektrikli araç oldu ve hemen ardından Model 3 geldi. Bu iki model, Tesla’nın çeyreklik satışlarının yarısından fazlasını oluşturdu.

Tesla 137 milyon dolarlık ırkçılık davasını ucuza getirdi

Tesla otomobil satışları ile rakiplerini kıskandırdı

ABD elektrikli araç pazarındaki bu güçlü büyüme, hükümet teşvikleri, artan tüketici talebi ve elektrikli araç modellerinin artan erişilebilirliği gibi birçok faktörün katkısıyla oldu. ABD hükümeti, bir elektrikli araç satın alımı için 7.500 dolara kadar vergi indirimi sağlıyor ve birçok eyalet de ek teşvikler sunuyor.

Tesla, 2024 yılına kadar 7.500 şarj istasyonu açacak

Elektrikli araçlar, tüketiciler için popüler bir seçenek olmasının yanı sıra, çevre için de yararlıdır. Sıfır emisyon üretirler, bu da hava kirliliğini ve sera gazı emisyonlarını azaltmaya yardımcı olur. Tesla, ABD’deki en büyük elektrikli araç üreticisi olabilir, ancak dünyanın en büyüğü değiller. Bu unvan, Çinli bir şirket olan BYD’ye ait. Tesla otomobil satışları ile rakiplerini kıskandırdı.

Chery’nin yeni markası JAECOO dünyaya tanıtıldı