Instagram Reels için önemli yenilik

Instagram bu hafta platformuna NFT'ler ekleyecek!

Meta, Reels uzunluğunu 90 saniyeye uzattı. Daha önce, yalnızca 60 saniyelik paylaşımlar yapılabiliyordu.

Instagram Reels için önemli yenilik! “Süreyi 90 saniyeye kadar uzatarak size Reels paylaşımlarınızda oynamanız için daha fazla zaman veriyoruz. Kendiniz hakkında daha fazla şey paylaşmak, ekstra sahne arkası klipler çekmek, içeriğinizin nüanslarını daha derine inmek veya bu ekstra zamanla yapmak istediğiniz başka bir şey için daha fazla zamanınız olacak” diye yazdı Instagram bir blog yazısında.

Instagram Reels

Meta’ya ait resim paylaşım platformu ayrıca Reel şablonlarını duyurdu. 90 saniyelik Reels’ler, Instagram’a içerik oluşturma dünyasında rakipleri TikTok ve Snapchat’e göre ek bir avantaj sağlayacak. Instagram, “60 günlük bir süre içinde, 10 binin üzerinde takipçisi olan ve 60 günde en az beş Reels yayınlayan herkese açık hesaplar, aynı kategoride Reels yayınlamayanlara göre 2,5 kat daha fazla takipçi kazandı” dedi.

Instagram Reels

Instagram Reels için önemli yenilik

Instagram ayrıca Reels’leri daha etkili hale getirmek için yeni ses efektleri ekliyor. Insta, “Havalı kornalardan cırcır böceğine, davullara ve daha fazlasına, yenilenen ses efektleri koleksiyonumuz bir makaraya mizah eklemenize veya izleyicilerinizin bir film izlerken duygularına kapılmalarına yardımcı olabilir” diyor.

Instagram Reels

Ayrıca, “Şablon olarak başka bir Reels kullanarak kolayca bir çekim oluşturmanıza olanak tanıyan Şablonları kısa süre önce piyasaya sürdük. Ses ve klipler için şablonları önceden yükler, bu nedenle tek yapmanız gereken benzersiz kliplerinizi eklemek ve kırpmaktır.” Hedef kitlenizle bağlantı kurmanız ve Reels’lerde  eğlenmeniz için yeni yollar oluşturmaya yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

iOS 16 özellikleri kullanıcıları büyük oranda tatmin edecek