Instagram kurucu ortakları yeni uygulamalarını herkese açtı

Instagram kurucu ortakları yeni uygulamalarını herkese açtı

Instagram kurucu ortaklarının kişiselleştirilmiş haber küratörlüğü uygulaması Artifact’in artık bir bekleme listesi yok. Uygulama herkese açılıyor. İşte tüm detaylar.

Instagram kurucu ortakları tarafından hazırlanan uygulama, Android’in yanı sıra İngilizce konuşulan çoğu pazarda Apple App Store’da yayında. Bugünden itibaren, bir hesap oluşturup farklı bir cihaza geçmek istemediğiniz sürece Artifact’i kullanmak için artık bir telefon numarasına ihtiyacınız olmayacak. Ayrıca Kevin Systrom ve Mike Krieger’in ekibi, sosyal bir unsur da dahil olmak üzere daha fazla özellik ekledi. Artık belirli bir makalenin arkadaşlarınızın ilgisini çekip çekmediğini görmek için kişilerinizi yükleme seçeneği var. Kişileriniz arasında yeterince popüler olan bir makalenin yanında bir rozet görünecek. Systrom, TechCrunch’a hangi arkadaşlarınızın bir hikaye okuduğunu veya kaç tane olduğunu göremeyeceğinizi söyledi.

Instagram kurucu ortakları yeni uygulamalarını herkese açtı

Bir süredir sadece belirli kullanıcılara sunulan uygulama artık herkese açılıyor. Sonunda Artifact, kullanıcıların uygulamadaki makaleleri paylaşması ve bunlara yorum yapması için bir yola sahip olacak. Beta sürümü, insanların paylaştığı şeyleri içeren bir Keşfet akışına zaten sahip. Doğal olarak, kullanıcılar bu paylaşılan makaleleri beğenebilir ve yorum yapabilir.

Uygulama artık en sık okuduğunuz kategorileri ve en çok okuduğunuz yayıncıları görselleştiren bir istatistik özelliğine sahip. Artifact, makaleleri daha dar tanımlanmış konulara da gruplandırıyor. Instagram kurucu ortakları tarafında geliştirilen uygulama aynı şekilde beğeni alacak mı bekleyip göreceğiz. Yakında daha dazla detay da ortaya çıkacaktır.

iPhone’da klasörlerin arka planını değiştirebilirsiniz