Nokia’cılar Instagram ve Vine’a Kavuştu

nokia lumia 1520 cover 2 manset

Temelini endüstri lideri tasarım anlayışı, gelişmiş kamera özellikleri, benzersiz uygulamalar ve deneyimlerden alan Nokia’nın son ürün ailesiNokia World: Abu Dhabi’de tanıtıldı.

Vine’dan Instagram’a, WhatsApp’tan Papyrus’e kadar birçok uygulama ve oyun, yenilikçi yaklaşımlarla Windows Phone, Lumia ve Asha telefonlar için kullanıcılara sunuldu. Nokia uygulama geliştirme departmanı ise yeni Nokia uygulamaları için harekete geçerken, 5 milyon doların üzerinde ödül vadeden Nokia’nın dünya çapındaki DVLUP geliştirici programına Asha geliştiricileri de dâhil edildi.

Instagram ve Vine Windows Phone’da

Her gün sertifikalı yeni oyunlar ve uygulamalarla güncellenen Windows Phone Mağazası, bugünden itibaren Windows Phone kullanıcılarının telefonlarına indirebileceği CamScanner, Goal Live Scores, InNote,phriz.be, Rail Rush, SophieLensHD ve  gibi yeni uygulamalar ile Nokia kullanıcılarının karşısında. TuneIn Radio uygulamasının güncellenmiş sürümü de yeni eklenen uygulamalar arasında. nokia_lumia_1520_cover-2

Video paylaşım uygulamalarının yükselen yıldızı Vine da artık Windows Phone kullanıcılarının elinin altında. Twitter Program Müdürü Charles Wu, Nokia geliştirmesiyle ilgili olarak, “Vine’ı Windows Phone ve Lumia cihazlarına taşımanın heyecanını yaşıyoruz. Nokia’nın yeni ve gelişmiş fotoğraf ve video özellikleri sayesinde Lumia kullanıcıları bundan böyle hayatlarındaki önemli anları kameraya kaydedip oluşturdukları Vine videolarını dünyanın dört bir yanındaki diğer kullanıcılarla paylaşacak, özgün videolar keşfetme imkanı bulacak” dedi.

Etkinlikte duyurusu yapılan bir diğer popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması da Instagram oldu. Instagram’ın kurucusu ve CEO’su Kevin Systrom, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcılara sunulacak uygulama için, “Nihai hedefimiz, Instagram’ı kullanmak isteyen herkesin erişimine açabilmek. Bu nedenle Windows Phone kullanıcılarının çekeceği ve paylaşacağı harika anları ve görüntüleri merakla bekliyoruz” dedi.

Tanıtımlar sırasında önümüzdeki haftalarda Windows Phone Mağazası’na eklenecek bazı Windows Phone uygulamaları arasında, ESPN F1, EA SPORTS™ FIFA 14, My Talking Tom, Papyrus, Temple Run 2, Vyclone Pro ve Xbox Video’nun olduğu da duyuruldu.