Huawei Y5 Lite tanıtıldı! İşte Huawei Y5 Lite özellikleri!

Huawei Y5 Lite

Huawei’nin giriş seviyesi telefonu Huawei Y5 Lite sessiz sedasız tanıtıldı. Uygun fiyatına rağmen sunduğu özellikler ile dikkat çeken Huawei Y5 Lite’ın tüm detayları haberimizde.

Huawei geçtiğimiz günlerde Y5 ailesini tanıtmıştı. Bugün ise Çinli firma karşımıza giriş seviyesinde yer alacak olan Y5 Lite ile çıktı. Peki, Y5 Lite modeli neler sunuyor? İşte Y5 Lite özellikleri!

Huawei Y5 Lite özellikleri neler?

Y5 Lite 5.45 inç büyüklüğünde IPS ekran ile geliyor. Bu ekranın çözünürlüğü ise 1440 x 720 olarak belirlenmiş. Telefonun kalbinde MediaTek’in MT6739 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setinde 1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Cortex-A53 işlemcileri yer alıyor. Telefonun RAM kapasitesi ise 1 GB RAM olarak belirlenmiş.

Hızlı şarj özellikli Huawei Mate 20 Lite ile hayatınıza verim katın

Telefonun arka bölümünde f/2.0 diyafram açıklığına sahip 8 Megapiksellik kamera ve ön bölümünde ise f/2.2 değerli 5 Megapiksellik kamera bulunuyor. 16 GB dahili depolama birimi ile gelen Y5 Lite, microSD kart ile hafıza arttırımı sunuyor.

Huawei Y5 Lite

3.020 mAh kapasiteli bataryadan beslenen Y5 Lite, Google’ın Go Edition kapsamında üretilmiş. Android 8.1 Oreo Go Edition sürümü ile kutusundan çıkan telefonun, ilerleyen günlerde Android 9.0 Pie Go sürümüne güncellenmesi bekleniyor.

Şimdilik sadece Pakistan’da satışa sunulan Y5 Lite’ın fiyatı yaklaşık 100 euro gibi oldukça uygun. Y5 Lite’ın ilerleyen günlerde Avrupa pazarında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.