Instagram ekran görüntüsü alınca neler oluyor? Bu habere çok sevineceksiniz!

Instagram ekran görüntüsü

Instagram ekran görüntüsü alma özelliğini geçtiğimiz Şubat ayında duyurmuştu. Bu yeni özellik sayesinde hikayeler bölümü içerisinde ekran görüntüsü alarak kayıt edebiliyorsunuz.

Peki, alınan Instagram ekran görüntüsü sahibi bu bilgiden haberdar oluyor mu? Detaylar haberimizde. Instagram’dan ekran görüntüsü alınca artık hikayenin sahibine bildirim gitmeyecek. Geçtiğimiz günlerde Instagram hakkında çıkan haberler kullanıcılar tarafından tepki görmüştü.

Haberlere göre Instagram ekran görüntüsü alınca hikaye sahibine bildirim gönderilecekti. Şimdilerde bu özellik ise kullanımda değil.

Instagram ekran görüntüsü alınca neler oluyor?

Aslında Instagram resmi olarak kullanılan bu özelliğin duyurusunu yapmamıştı. Bu sebepten bazı kullanıcılar özelliği kullanırken bazıları ise kullanamıyordu. Instagram yetkilileri birçok forumda tartışılan bu konuya son noktayı koydu. Instagram’dan ekran görüntüsü alınca hikaye sahibine giden bildirim özelliği test aşamasına çıkmadan devreden kaldırıldı.

Instagram’a bomba gibi özellik geldi

Yapılan açıklamada bu özelliğin kullanılmayacağı söylense de önümüzdeki günlerde kullanıcıların tepkilerine göre Instagram bu özelliği tekrar yürürlüğe sokabilir.

Instagram ekran görüntüsü

Şu anda bir Instagram hikayesinden ekran görüntüsü aldığınızda bundan kimsenin haberi olmuyor. Belki Instagram kendi sunucularında bu logları depoluyordur fakat en azından hikaye sahibinin bundan haberi olmuyor. Bana sorarsanız olmalı.

Yani hikaye sahibi kimin bu görüntüyü aldığı veya almadığı konusunda bilgilendirilmeli. Eğer bu bilgilendirme yapılmazsa kötü amaçlı kişiler bu tarz hikayeleri alıp farklı amaçlar için kullanabilirler. Benden söylemesi…

Başarılı bir dijital işletme olmak için neler yapmalı? Neler yapmamalı?