Instagram bu konuda en kötüsü…

Instagram yanlış bilgi özelliği geliyor

Veri gizliliğini en çok ihlal eden platform hangisidir diye sorsak? Sorunun cevabından önce kaçırmamız gereken nokta; en çok hangisi diye sormamız. Cevabı da hemen verelim. Instagram…

Artık veri gizliliğinin ihlal edilmesi o kadar alışagelmiş bir durumki en çok diye soruyoruz. Özellikle Mark Zuckerberg yönetimindeki platformlarda artık alışelmiş bir durum.

Amerikan Senatosunda dahi yargılandığını düşünürken, Zuckerberg son gelen haberlere göre pek de geri adım atmıyor diyebiliriz. Bulut depolama şirketi pCloud, uygulamaların veri gizliliği politikasını inceledi. Şirket yaptığı araştırmada, Instagram ‘ın kullanıcı verilerinin yüzde 79’unu toplayıp paylaştığını gösteriyor. Tüm bunlara ek olarak diğer platformlarında da kullandığını saptandı.

Instagram

Bir milyardan fazla kullanıcısı olan Instagram ‘ın verileri bu denli kullanması çok fazla tepki çekiyor, kişisel verileri en fazla paylaşan ikinci uygulama da Instagram’ın ana şirketi Facebook olarak kayıtlara geçti. Bu sosyal medya platformun, kullanıcı verilerinin yüzde 57’sini aralarında şirketle ilişkili diğer firmaların da dahil olabileceği üçüncü taraflarla paylaştığı belirtiliyor. Bunu ayrıca bir pazarlama aracı olarak kullandığı belirtiliyor.

Bulut depolama şirketi pCloud, son zamanlarda veri gizliliği politikaları gündeme gelen uygulamaları inceledi. Şirket yaptığı araştırmada detaylı bir veri ortaya koydu.
Listede, Uber Eats, Deliveroo, LinkedIn, Trainline, YouTube, Duolingo ve eBay da bulunurken, Just Eat, Grubhub ve My McDonald hiçbir kullanıcı verisini paylaşmayan birkaç uygulama arasında yer aldı.

Bir başarı hikayesi; Tucker Griggs