Instagram, 2022 yılının bitişine özel Reels hizmetini sundu

Instagram, 2022 yılının bitişine özel Reels hizmetini sundu

Instagram 2022 yılının bitişine özel olarak kullanıcıların kendi Reelslarını oluşturmalarına izin verecek. İşte tüm detaylar.

Instagram, bu yıl Reels içeriklerine daha fazla odaklanıyor. Şirket şimdi kullanıcıların 2022 Özetlerini dahi Reels şeklinde oluşturmalarına izin veriyor. En az üç fotoğraf veya video seçmeniz yeterli ve, Instagram bunları otomatik olarak Bad Bunny, Priah Ferguson ve DJ Khaled gibi anlatım şablonlarıyla bir Reel’de birleştirecek.

Instagram, 2022 yılının bitişine özel Reels hizmetini sundu

Geçen yıl, Instagram’ın özetleme özelliğine Playback adı verilmişti. Bu özellik sayesinde yıl içindeki anlarınızdan uyarlama bir 2022 yılı özeti Reels olarak oluşturulabilecek. Reels, geçtiğimiz yıl Meta için önemli bir büyüme alanı oldu. Şirket şimdi, Reels’in Instagram ve Facebook’ta her gün 140 milyardan fazla oynandığını söylüyor. Meta, Reels oluşturmayı kolaylaştıran araçlar, bir uygulama içi Reels zamanlayıcı ve üçüncü taraf uygulamalardan Reels’e gönderi gönderme yolları gibi özellikler ekliyor.

Böylece TikTok’a sağlam bir rakip olabilen şirket daha fazla Reels içeriği ile kısa video formatı konusunda bile lider olmayı hedefliyor diyebiliriz. Bu kapsamda daha fazla Reels şablonu ve içeriği karşımıza çıkabilir. Şirket daha fazla içeriği sunma konusunda oldukça azimli ve kısa video formatında da lider olmayı hedefliyor desek yanlış olmayacaktır.  TikTok piyasaya sürüldüğünden beri kısa video formatı oldukça popüler oldu ve bir çok şirket bu konuda kendi versiyonlarını sunmaya başladı.

YouTube, Pornhub kanalını ‘birden fazla ihlal’ nedeniyle kaldırdı