İnsan gözü özellikleri ile donatılmış kameralar geliyor!

9 kat yakınlaştırma

Qualcomm çitayı iyice yukarı çıkartmakta kararlı. Eğer bu vaatlerini yerine getirebilirse, akıllı telefon dünyasında yer yerinden oynar.

İnsan gözü özellikleri ile donatılmış kameralar geliyor! Akıllı telefon kameraları sürekli olarak gelişiyor ve bazı modeller profesyonel kameralarla bile rekabet edebildiği için sıklıkla içerik oluşturucular tarafından kullanılıyor. Bu cihazlar DSLR kameralar kadar başarılı olmasalar da, kullanım kolaylığı ve taşınabilirlikleriyle öne çıkıyorlar. Şimdi ise Qualcomm, akıllı telefon kameralarını daha da iyi hale getirecek bir anlaşma imzaladı.

9 kat yakınlaştırma

Kamera çipleri girişimi Prophesee, Qualcomm ile çok yıllık bir anlaşma duyurdu. Şirketler, Prophesee’nin kamera çiplerini kullanarak akıllı telefon teknolojisi geliştirecekler. İnsan gözünün çalışma şeklinden esinlenen yenilikçi çipler, sahnede yalnızca hareket veya ışık gibi değişiklikleri işler, tüm görüntü karesini işlemek zorunda kalmazlar. Bu benzersiz özellik, Prophesee’nin kamera çiplerinin daha hızlı ve daha az hesaplama gücü gerektirmesi nedeniyle akıllı telefonlarda kullanımı için ideal hale getirir.

iPhone fiyatlarında artış

İnsan gözü özellikleri ile donatılmış kameralar geliyor!

Prophesee’nin kurucu ortağı ve CEO’su Luca Verre, kamera çiplerinin sadece değişiklik olduğunda bilgiyi işleyen piksellerle çalıştığını açıkladı. Değişiklik algılamayan pikseller sessiz kalır. Prophesee’nin son çipleri bir milyon piksele sahip. Qualcomm, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde piyasaya sürülecek bir akıllı telefon şablonunda Prophesee çipini konvansiyonel kamera çipleri ile birlikte kullanmayı planlıyor.

Prophesee çipi, üretim işlemleri için Sony Group Corp’a ait dış kaynakları kullanacak. Verre, “Sektörün iki anahtar oyuncusunu gerçekten birleştiriyoruz,” diyerek hem Qualcomm’u hem de Sony’yi kastetti, ancak anlaşmanın finansal detaylarını açıklamadı. Çiplerin seri üretimi önümüzdeki yıl planlanıyor ve bu çiplerin telefonlara entegre edileceği belirtiliyor.

CVPR 2021

Açıklamaya göre, Prophesee çipi, mevcut akıllı telefon kamera sistemlerindeki bazı bulanık görüntüleri düzeltmeye de yardımcı olacak. Ayrıca bu hamlenin kaliteyi artırarak, çiplerin kullanıcı deneyimlerini iyileştirmesi ve yenilikçi akıllı telefon teknolojilerinin gelişimine katkı sağlaması da bekleniyor. Ancak bu ortaklıkla nelerin ortaya çıkacağını zamanla göreceğiz. İnsan gözü özellikleri ile donatılmış kameralar geliyor!

Twitter çalışanları yeni iş arayışında!